The Gloria Story

Liten ordlista för den som diskuterar lokalpolitik på facebook

Här kommer en kort lista med vanligt förekommande uttryck (och vad dessa egentligen betyder) i kommentarsfälten på exempelvis SLA:s facebook i samband med att lokala utvecklingsplaner diskuteras.

• Skövde har storstadskomplex

Betyder egentligen: ”Jag är avundsjuk på utvecklingen i Skövde”, alternativt ”Jag är väldigt traditionsbunden i mina åsikter och tycker att det där med utveckling är lite läskigt”, alternativt ”en sa inte tro en ä nött!”

• Skövdes lokalpolitiker har storhetsvansinne

Betyder egentligen: ”Oj, nu har någon föreslagit något som jag inte riktigt förstår/gillar/har kunskap om. Bäst att uttrycka mig nedsättande istället för att lyssna på sakargumenten”, alternativt ”Vi har ju alltid gjort på ett vis, och nu ska vi plötsligt göra annorlunda? Det var läskigt – fy er!”

• Hugg inte ner pilarna!

Betyder egentligen: ”Jag gillar inte förändring, så jag låter hellre två pilar,som kan blåsa ner när som helst, vara viktigare än att torget är en levande och attraktiv plats som byggs om för hundra år av framtid.

• Gratis parkering!

Betyder egentligen: ”Det vore bra att kunna parkera gratis, men jag har inte riktigt tänkt på att det innebär att alla som arbetar i staden då skulle belamra rutorna, dagen lång”

• Det är vansinne att satsa på turism när vården går på knäna!

Betyder egentligen: ”Hej, jag förstår inte skillnaden på kommun och region”

• Dom nya rondellerna är farliga!

Betyder egentligen: ”Jag kan inte köra bil”

Det här är ett ironiskt inlägg som inte skall tas för allvarligt. Inte heller representerar det på något vis SLA:s ståndpunkt eller åsikter i dessa frågor. Orsaken till att jag skriver är att jag tycker debattklimatet är alldeles för hårt på facebook och att gränsen mellan kritik och politikerförakt är hårfin i varenda kommentarsfält. Lite humor skadar inte.

Ta hand om er och glöm inte att skratta lite ibland.

Peace out!


Bloggat på sla.se.
Desktop