The Gloria Story

Farväl, Lill-Babs

Lill-Babs var en gigant och räckte liksom till för att ge en liten, genuin del av sig själv till var och en av oss – det är intrycket jag får idag, när i princip varenda människa tycks ha en fin Lill-Babs-anekdot att dela med sig av och hylla henne genom. Hon gav av sig själv och lever vidare i många, många hjärtan. Ändå är det först nu, då hon inte längre lever, som jag fullt ut inser att hon också var en riktig, dödlig människa av kött och blod och inte en halvt fiktiv karaktär i Se&Hör. Det är svårt att föreställa sig Sverige utan henne. Hon var unik så till vida att hennes publika roll föreföll vara en ärlig förlängning av hennes riktiga, privata personlighet. Det gjorde hennes image osårbar genom decennier av sensationsjournalistik som många gånger var allt annat än snäll. Det gör nog att vi kommer minnas den coola, uttrycksfulla människan som hon var – på riktigt. Det är fint tycker jag. Vila i frid.


Bloggat på sla.se.
Desktop