Handbollsbloggen

VM-uppehåll

Så har julen 2014 tackat för sig och ytterligare ett år är till ända. Hoppas att ni alla har haft en skön jul och en fin ledighet.

 

Vi firade hemma hos mina föräldrar och till Olles stora förtjusning kom tomten på besök. Eller ja.. det var förtjusning ända tills han insåg att tomten faktiskt inte skulle stanna där ute på trappen, utan tog av sig skorna och gick in. Vi log lite åt Olles förskräckta ansiktsuttryck. Leendet satt kvar i ungefär fem minuter. Det var den tiden det tog för Olle att öppna sitt första paket från tomten. Ett munspel. Jag kollade på Lina och såg att hennes för några sekunder sedan glada mungipor, nu hängde uppe med hjälp av desperata ryckningar. Plötsligt var det vi som satt med det förskräckta ansiktsuttrycket. Olle tyckte att det var en toppenpresent givetvis. Så här efter tre veckor har han faktiskt blivit riktigt bra. Nu spelar han på både in- och utandning. Konstant. Tack tomten!

 

Årets sista match var mot Alingsås vilket slutade med en något överraskande seger, vilket gav oss alla blodad tand och vi hade gärna spelat några matcher till innan uppehållet. Men spelschemat ser ut som det gör och i slutändan var det nog bra med lite uppehåll för många kroppar i laget.

 

Matchuppehållet sträcker sig fram till den tredje februari, Önnered borta. Under tiden gäller försäsongsträning med betoning på styrka och uthållighet. Och mycket handboll givetvis. Nu på torsdag bär det av till Tyskland där vi ska spela två matcher plus en turnering mot Bundesligalag. Det ska bli roligt att få ett brake i vardagen och spela mot motståndare som vi annars inte möter.

 

 

Det är inte bara vi som ska spela under uppehållet utan även landslaget ska ner och spela ett VM i Qatar. Under träningsmatcherna inför VM har man blandat och gett. Målvaktsspelet och försvarsspelet har varit stundtals lysande men framåt har det varit lite krampaktigt. Vi hoppas på att de får styr på alla bitar innan öppningsmatchen mot Island. Det hade varit skoj om de kan svara upp till tjejernas bedrifter under EM. Ska försöka återkomma med lite analyser och tips under mästerskapet.

 

Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blåser för mycket på havet, när det bjuds på övernattning på båten på väg till Tyskland. I annat fall kommer det förmodligen komma hem en och en annan spelare som har tappat ett kilo eller två.

 

Ha det fint tills vi hörs igen!

/ Kristian

 


Bloggat på sla.se.
Desktop