Handbollsbloggen

Kampen om de sista slutspelsplatserna

Matchen mot RIK.

Vi visste att vi skulle möta seriens kanske just nu formstarkaste lag. Vår form har varit upp och ner. En stark avslutning innan uppehållet, hyfsad insats mot Önnered och en mindre bra insats mot Malmö. Vi började matchen mot RIK svagt i första halvlek där varken anfall eller försvarsspel fungerade speciellt bra. Det såg ängsligt ut men efter pausen kom vi ut bättre. En del ängslan försvann men spelet nådde ändå inte upp till några högre höjder. Nu, efter några dagars distans, var resultatet ändå rättvist med varsin poäng. Men det känns ändå oerhört surt att tappa en poäng när vi tar ledningen med tolv sekunder kvar att spela. De sista tolv sekunderna har gått som på repeat i huvudet och det har ältats om vad som kunde gjorts annorlunda. Men nu är det dags att lägga matchen till handlingarna och börja fokusera på nästa match som spelas på torsdag, Hammarby borta.

 

För er som läser tabellen vet ni likt som vi, att det kommer att bli en tuff avslutning på serien i kampen om de sista slutspelsplatserna. Vårt mål är att en av de platserna ska bli vår. Det krävs att vi är fullt fokuserade och på topp.

 

Nu i veckan är det fullt fokus på Hammarby och träning varje dag fram till torsdag. Vi har en god känsla med oss sedan vi vann mot Hammarby borta senast.

Vi vet att det är möjligt och vi ska ta med oss två poäng hem i jakten på slutspel.

 


Bloggat på sla.se.
Desktop