Michael Lerjéus

Jag säger TACK och farväl!

Hej!

God fortsättning och Gott nytt år! 
Hoppas ni haft en lika härlig jul som jag och min familj. Snö, minusgrader och mycket sol har Skellefteå gett oss. Detta kryddades av en massa trevliga middagar och upplevelser med släkten däruppe i Norrland.
Det är en mysig tid på året som är synnerligen lämplig att återhämta och samla kraft för nya utmaningar och äventyr.

Men nu är det alltså dags att ta farväl av blogg och fotboll…

I början på 90-talet

En fredagkväll i Norra Fågelås började hela resan…

Min granne i Igelstorp, Magnus Dagman, tog då med mig på en div 6 match som han dömde.

Jag tyckte att det verkade kul och allt kändes som en stor utmaning. Inte kunde jag då tro att det skulle sluta 25 år senare…

Kommer aldrig glömma hur Yngve Mattsson drillade regler med oss nybörjare i en lokal ute i Skultorp. Hans envishet att ingen skulle kunna reglerna bättre än oss, gjorde oss trygga första tiden. Många tips och tricks har han lärt mig! Sen tror jag ingen har ställt så höga krav på mig som han gjorde. Men… – STORT tack Yngve!
Första 5-6 åren upp till division 3 var den lokala domarklubben i Skövde ett fantastiskt stöd. Många härliga profiler som stöttade som linjedomare och ett flertal som jag fick gå på linjen åt. Hade det inte varit för dessa herrar och damer, hade jag säkert slutat efter några år! Fantastiska kamrater och stöttande kollegor.

Thore Johansson, Magnus Dagman, Lars Larsén, Göran Låstberg, Knixen, Slompan, Johan Olofsson, Marko Peltonen, Christian Kucharski, Radovan Trajkovskij, Pelle Kihlström, Tommy Carlsson, Andreas Göransson, Sandberg, Renate Buchman mfl…. NI HAR EN STOR PLATS I MITT HJÄRTA OCH KARRIÄR!

Fredrik Isacsson och Anders Lind: mina härliga kamrater och vapendragare upp i Superettan.
Utan Er hade jag nog inte orkat som person eller domare. Så otroligt mycket matcher vi gjort ihop och allt vi varit med om tillsammans! Ni är helt unika och ändå så olika. Skratten, diskussionerna, analyserna, sammanbrotten, tokigheterna och matcherna… Ha ha! Ni är helt magiska!

2000-talet 

Då blev allt på blodigt allvar… Elitdomare, Superettan, Allsvenskan,FIFA-domare, är inget att ta med en klackspark.
Slutligen ledde det även till ett proffskontrakt som varade i nästan fem år.
Det var faktiskt först runt millenieskiftet som jag VERKLIGEN började satsa på domarskapet. Enda jag kanske ångrat är att detta inte skedde några år tidigare…

Flera har guidat och stöttat mig på elitnivån under dessa 15 år.

Matts Sjöström, Bosse Karlsson, Kecke Pettersson, Håkan Andersson,Peter Fröjdfeldt är coacherna jag riktar ett STORT TACK till!

Många av kollegorna under dessa år, är ju också mina allra närmaste vänner idag…
Killar som står mig väldigt nära och som jag hoppas få uppleva mycket kul med även efter karriären… Kan inte räkna upp er alla, tyvärr. Blir en väldigt lååååång lista! NI VET VILKA NI ÄR! LOVE U ALL!

Kompisarna

Under alla år är det framförallt en sak som fått på foten… Det är naturligtvis kamraterna och det sociala livet. Tack ALLA NI som stått ut, orkat lyssna, stöttat, flabbat osv osv. Malm, Andrén, Spetz, Dennis,  Nippe, Ljunkan, Sven-Martin, Brogan mfl.

Trängarna

Nu kommer jag strax till Er igen! Tack för supporten under åren och att ni inte glömde bort mig:)
Ska bli riktigt kul att börja jobba!

Familjen

Tack mamma och pappa för alla uppoffringar ni gjort under dessa 25 år. Resan hade varit totalt omöjlig utan ert stöd. Jag och familjen hade inte löst detta utan er.  Ni är fantastiska!!

Syster med familj- skönt att vi inte snackat fotboll jämnt:)    Love U

Lina, Lovis, Molly och Elis

IMG_4888

Inte ett enda negativt ord om fotboll på 10 år… Ditt support har varit helt grymt Lina! Bara uppmuntrat och varit positiv i alla lägen. Du är en fantastiskt fru och underbar mor till våra små. Älskar dig över allt!

Lovis, Molly och Elis – nu slipper pappa åka hem från sommarstugan på helgen! Kärlek i massor till Er!

Vill också rikta ett ödmjukt tack till Er som läst mina rader under åren och SLA som låtit mig skriva. Hoppas jag har gett Er en liten inblick i proffsdomarskapet och fotbollens lilla värld.

Farväl och må gott!

Micke

 

Bloggat på sla.se.
Desktop