Motorbloggen

Årets bästa i sorlet

Hur otroligt det än låter så är även det här året snart slut.

Det känns som att det bara var härom veckan jag som stod på Nyårsstafetten i Ulricehamn där Albin Elowson och Mattias Ojanperä tog hem segern före Oskar Ljungström och Erik Wahlström.
Det känns också som att det var alldeles nyss som vi (mitt sällskap och jag) i vanlig ordning stannade på Mackedonken i Falköping på vägen hem – slukade en burgare – och sen fortsatte hem till mor och far där vi försökte hålla oss vakna till tolvslaget.

Nu är det bara några dagar kvar innan det är dags igen.

Året har, precis som mina tidigare snart 23 år, runnit iväg i en sjuk fart. I ett försök att sakta ner tiden lite, så tänkte jag summera lite toppar (eller åtminstone sådant som har satt sig i mitt minne) från motoråret.

~

Premiären av motocross-SM som kördes på Tibro motorstadion. I vanliga fall brukar säsongspremiären frambringa årets första riktigt starka vårkänsla. Men SM:et i Tibro bjöd i våras på fullkomlig snöstorm.

4Y1A7412

~

Årets ständigt pågående sekundfighten mellan Albin Elowson och Joakim Ljunggren. SM-guldet hamnade ju till slut hos Jocke med 17 sekunders marginal efter en jämn serie.

2456390

~

Victor Fahléns, Stefan Olssons och Isak Giftings fight i Finspång. Sällan blir man så trollbunden att man knappt förmår sig att blinka under heatets gång. Men det var verkligen ett sådant tillfälle.

4Y1A8005

~

Gotland Grand National är så klart given på listan. Att tusentals motornördar lastar på sig på båtar för att spendera en långhelg på ön. Och starten – den måste upplevas på plats för att förstås.

Hästskon2

~

Men jag må nog säga att jag tycker att det är Supercrossen på Tele2 Arena som toppar det hela. Att se hela arenan koka när Fredrik Norén tog hem två heatsegrar: det var mäktigt!

sx4

~

Tusen och åter tusen grejer till förtjänar egentligen en plats på den här listan – men precis som i mediasorlet så är det inte allt som når fram. Skyller alltså på sorl i hjärnan(?).

Med detta tackar jag i alla fall för mig. Åtminstone för i år.
Några dagar in i 2017 räknar jag med att vara tillbaka igen. Och då har jag antagligen både Nyårsstafetten och den klassiska körningen/korvgrillningen på nyårsdagen att berätta om.

Tack för att ni har hängt med mig här i år – jag hoppas att ni vill fortsätt med det även 2017.

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop