Motorbloggen

Viktig lärdom från motorvärlden

Det sägs ju att vi formas efter våra val. Efter det vi gör och det vi upplever.

Om man ska ta något konkret så tycker jag att mx- och endurovärlden bidrar till att vi inte är speciellt kräsna.

Damm och lera för det första. Damm, lera, grus och annan skit ses inte direkt som ett problem (vilket det gör hos många icke-motormänniskor).

Toaletter och duschar för det andra. Finns det en toalett med rinnande vatten så är det lyx, men finns det ens en bajamaja som inte är fylld till kanten så är det också helt okej och i värsta fall funkar en vid gran i skogen att gömma sig bakom (men allt annat än den egna toaletten är otänkbart för många icke-motormänniskor).

Klädval och utseende för det tredje. Gråa fläckar av damm och lera gör inget, och så inte heller det faktum att samma tröja används under helgens alla tre dagar – det viktigaste är istället att man inte har en fleece med fel logga på – för då är det bara att räkna in sekunderna innan någon kommer att påpeka detta (medan helgerna för många icke-motormänniskor snarare handlar om släta skjortor, höga klackar och tjusiga håruppsättningar).

Mat för det fjärde. God och varm mat går inte av för hackor, men om man står på en grusparkering mitt i ingenstans så säger man knappast nej till en halvljummen konservburk med färdiga köttbullar heller (men för många icke-motormänniskor är det snarare ett krav med trerätters finmiddag så gott som varje helg).

~

Två andra grejer som motorvärlden har lärt oss är 1) att klara oss utan el och 2) att lösa problem (inklusive just el-frågan).

Fråga bara Peter Dahlberg till exempel:

Bloggen_elverk

Häromdagen när han låg i soffan och kollade på tv så bestämde sig strömmen för att lämna huset. En icke-motormänniska hade antagligen… öh ja,… vad hade en sådan egentligen gjort i det läget? Hur som helst. Motormänniskan Peter gjorde vad vi alla brukar göra vilken vanlig helg som helst – hämtade fram elverket och startade tvn igen.

Man vet minsann aldrig när man kan dra nytta av sina lärdomar från motorvärlden!

~

Jag kan tänka mig att de icke-motormänniskor som läser detta,  just nu sitter och ryser av obehag i och med tanken på skitiga kläder, bajamajor och halvkallt käk… Men själv är jag bara tacksam.

(Och extra tacksam är jag när det finns en dusch med varmvatten!)

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop