Motorbloggen

Äntligen är vi igång!

Efter en grymt härlig tid med mycket surf i ett sjukt varmt och solig Costa Rica är jag (efter många om och men) tillbaka på svensk mark sedan några dagar. Här har jag blivit uppvaktat med knappa plusgrader, regn, hagel, snö och blåst – så det har varit en viss omställning när man kom från ett 36-gradigt land i Centralamerika där ingen ens vet vad kyla betyder…

Hur som helst. Hemma är jag, och även om vädret inte är så mycket att glädjas åt så finns det ju en annan grej:
SM-premiären i motocross-SM!

18155905_1169192973209242_9166409885063943382_o

Lamt nog så sitter jag vid en dator i Skövde idag och missar både kval och de första finalerna, och jag skulle ljuga om jag sa att det inte gör ont i hjärtat.
Men imorgon – då blir det äntligen SM-premiär för mig också! Tidigt går bilen mot Borås motorstadion.

Och väl på plats i depån så lär man ju framstå som helt okunnig – precis som vid varje säsongspremiär.

Förare har bytt klass. De har bytt märke på både hoj och kläder och flera har även bytt startnummer.
Så att hålla ordning på allt i en premiär blir som vanligt lika lätt som om man aldrig hade besökt en motocrossbana tidigare.

Men det är förstås också tjusningen med att det nu äntligen börjar igen!
Redan idag (väldigt snart faktiskt) körs ju de första finalerna, och att det i år blir tre finaler per SM-helg för MX1 och MX2 gör jag stora tummar-upp för. Riktigt bra initiativ och riktigt kul att det blir ännu fler heat som faktiskt gäller något i år!

Partisk som jag är så hejar jag förstås på brorsan (som alltid – vad annars?), men i övrigt är jag öppen för en spännande och gärna rafflande säsong i samtliga klasser.

Äntligen är vi igång!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop