Motorbloggen

Tredagars i Ulricehamn + nationaldagsfirande

När jag senast var med ute i en och samma depå under en hel helg, det minns jag faktiskt inte. Men helgens SM i Ulricehamn blev minsann tredagars!
Och det är någon visst med att spendera hela helgen, 48 timmar, på ett och samma ställe.

När SM-premiären kördes i Borås hade jag glädjen att få besöka tävlingen under söndagen. Men då genom jobbet vilket gör att det blir snabba ryck dit och snabba ryck hem – samtidigt som det är mycket som ska hinnas däremellan. SM i Uppsala missade jag sedan på grund av jobb.

Men helgens alla timmar spenderades alltså i Ulricehamn där den tredje SM-deltävlingen utspelade sig på Bogebanan.

Jag rullade in på området redan på fredagseftermiddagen då näst intill alla rutor i depån fortfarande var tomma. Senare under eftermiddagen och kvällen fylldes depån i en strid ström och jag påmindes återigen om hur fantastiskt detta är.
Inte minst när en depå-granne tittar runt hörnet på sin husvagn och utbrister: ”Är det inte helt sjukt? Det här vi håller på med?! Att man kastar in allt man äger så fort man lämnar jobbet på fredagseftermiddagen, för att sedan kasta ut allt här på en grusplan. Och sen, efter en hel helg här så kastar man in allt igen och åker hem. Och så håller man på så varenda helg…! Det måste ju vara något fel på oss!”
Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Hur som helst så var det fantastiskt att få vara med på riktigt hela helgen. Att få vara med och grilla på fredagskvällen, att få vakna i husbilen till ljudet av träningarna på lördagsmorgonen, att få stå i waiting zone och klappa brorsan i ryggen när han rullar ut till start, att få vara med och heja och bli nerstänkt i bandepån, att få gå banan på lördagskvällen och diskutera kommande finaler – och allt annat som hör till…
Liveresultat på datorn i all ära, men ingenting slår att faktiskt få vara med där det händer!

~

Den fantastiska helgen följdes av gårdagens nationaldag.
Många firar vårt land genom att hissa flagga och allt vad som nu bör göras under en nationaldag…
Men inte alla – vissa packar in hojarna, kameran och grillen i bussen och beger sig till en grusgrop mitt i ingenstans för att spendera dagen där. Och det var inte fy skam må jag säga!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop