Motorbloggen

Tillbaka i livet

Vart tog sommaren vägen egentligen?
Helt ärligt så har jag ingen aning. Men trevlig minns jag att den var i alla fall.
Under min semester hann jag med Öland, London och västkusten bland annat. Men lika mycket har jag gjort under de senaste tre veckorna, trots att semester vinkade farväl för ett tag sedan.

~

Brorsan såg till att knäcka några ben i handen i början av sommaren, så något spanande på honom blev det dessvärre inte. Däremot fick jag äran att hänga med när han premiärkörde häromdagen igen!

~

Hur man ska summera en sommar, eller åtminstone de senaste snart åtta veckorna på ett rättvist sätt – det vet jag inte. Så det ska jag inte försöka med.

Något som i alla fall stack ut och som absolut förtjänar sin plats i en summering är motocross-SM i Varberg för en månad sedan.
Från att på lördagen ligga på en brygga i Hjo, njuta av solen och doppa tårna i Vättern utan några vidare planer – till att det spontant bestämdes att det skulle bli en dagstur till Varberg dagen därpå.
Meteorologerna sade visserligen att det skulle bli sjuka mängder regn – men aldrig har de väl haft rätt förut tänkte vi. Den här dagen hade de dessvärre rätt – väldigt mycket dessutom. Såpass rätt att bilen i lunchpausen fylldes av dyngsurt folk som tog sikte på Varbergs centrum. Där intogs varma pizzor, varpå det köptes torra kläder och gummistövlar på Rusta innan det bar tillbaka till banan för de avslutande heaten.
Och vilka heat det blev under helgen! Själv tycker jag att SM har varit lite trist det senaste, där man redan innan start vet vilka 2-3 förare det står mellan. Men i Varberg fick vi se något helt annat. Fredrik Theorell lär ha fått både en och annan att höja ögonbrynen, och Niclas Gustavsson likaså. Nu håller jag tummarna för att det blir lika rafflande i Västerås om knappt två veckor!

~

Väl tillbaka på jobbet så har de senaste veckorna innefattat mycket motorsport i olika former – det vet i alla fall ni som läser SLA.


-> Sommarreportage med Jesper Börjesson i ett endurospår i Tibro (läs här)


-> Crosskolan med Rikard Hansson på Donkelo RK (läs här)


-> Inför enduro-SM hemma hos Albin Elowson (läs här)


-> FMCK Skövde arrangerade enduro-SM (läs här)

~

Utöver dessa få nämnda grejer har det som sagt hänt en hel del annat. Vissa av dem lär få gå obemärkta förbi – men jag kan lova er att några av grejerna av dem kommer att få egna utrymmen här.

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop