Motorbloggen

Tillbaka till MXGP-cirkusen

Motocross Grand Prix of Sweden!

Efter fjolårets frånvaro är MXGP-cirkusen äntligen tillbaka i Sverige och Uddevalla igen. De flesta andra jag känner (och inte känner för den delen) har varit på Glimmingen sedan igår (minst). Själv åker jag raka vägen dit när jag slutar jobbet klockan 20.00 ikväll!

Motocross-VM är onekligen något extra, och i fjol kändes det verkligen att MX-säsongen saknade något.
När det gäller den tävlingsmässiga delen så ska jag erkänna att jag i år har oförskämt dålig koll, både på tabeller och förare.
Det som ändå står på min ser-fram-emot-lista är fighten (hoppas jag) mellan Herlings/Cairoli, samt svenska framgångar (hoppas jag också!) av framförallt Alvin Östlund.

~

Genom att tänka tillbaka på VM kan jag verkligen se hur mitt intresse för motocrossen har utvecklats med åren.
Jag minns något av de första åren som jag var med. Då parkerade jag mig i en brassestol i berget, sov mig igenom större delen av helgen och längtade mest hem.
Därefter blev det desto roligare när kameran började få följa med. För att inte tala om den obeskrivliga lyckan när jag för första gången fick hänga på mig fotovästen och se tävlingen från banans innerplan.
Åren därpå missade jag inte en sekund av helgen. Äta kunde jag ju göra veckan efter, och sova likaså…

Personligen skulle jag säga att VM i Uddevalla från år till år har innefattat mer eller mindre allting. Att så mycket har upplevts under julis första helg, år på år, är egentligen helt otroligt.
I år blev det inte den första helgen i juli – men så länge cirkusen är tillbaka i Sverige och Uddevalla så är jag nöjd.

På den tiden då man hade lyckan att ha sommarlov så flyttades det in på Glimmingen tidigt i VM-veckan. Fem-sex dagar på området var då inga konstigheter. I år blir min vistelse desto kortare. Sent ikväll åker jag dit (och håller då tummarna att jag och bilen kan ta oss förbi öltältet oskadda!). Morgondagen ska sedan ägnas åt finaler, fotografering, köande till churrosvagnen, glassande i solen(?) och allmänt gott mående.

Trevlig MXGP-helg på er – vi ses på Glimmingen!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop