Motorbloggen

Mycket prestige på spel

SM må vara på allvar. Viktiga placeringar som innebär värdefulla poäng och det gäller att visa framfötterna.
Men helt ärligt, vi vet väl alla att det ändå finns en tävling per år som är viktigare.
Jag pratar inte om EM eller VM. Jag pratar om KM.

Klubbmästerskap.

Några SM-poäng står knappast på spel, så inte heller några titlar som innebär att man kan kalla sig för Sveriges bäste motocrossförare.
I ett KM handlar det om något mycket mer värdefullt.

Prestige.

Det handlar om att tvåla dit kompisarna som man annars dunkar i ryggen och hejar på. Och extra prestige ligger förstås i potten i de klubbar där det tillsammans har körts seriecross under året.

Hur ett VM ser ut. Vid Sotenäs MCC:s klubbmästerskap i helgen tvivlar jag på att det blir lika mycket publik, men nog lär racen tas på (minst!) lika stort allvar.

~

Men faktum är att hela världen inte kretsar kring Sotenäs i helgen. Hade det inte varit för att Sotenäs var inbokat sedan tidigare för min del, så hade jag nog varit i Lidköping på lördag. Där körs nämligen Hard race enduro. Så på Hovby flygfält lär det bli åka av.

Borås MK och Bergmans T står som arrangör, och sedan tidigare vet vi ju att Bergmans kan sina grejer (inte minst med tanke på sx-arrangemangen på både Ullevi och Tele2 Arena).
Nu blir det alltså enduro för hela slanten där grundidén är att ”ta motorsporten närmare folket”. (Och hörrni – entrén är gratis – så ÅK DIT!) Hur grymt som helst tycker jag!
Dessutom väldigt kul att det finns hög klass i startfältet.
Joakim Ljunggren, Robert Friberg, Adam Andersson och Rikard Hansson är några av de anmälda förarna – men ännu är det inte för sent. Anmälan är nämligen öppen fram till första start på lördagsförmiddagen.

Lite surt alltså, att jag missar detta. Men jag kan bara hålla tummarna för att det blir lyckat, och att jag därmed kan vara på plats när det (förhoppningsvis) återkommer nästa år.

~

Så, oavsett vart ni ska köra under helgen – kör hårt!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop