Motorbloggen

Överlevnadsrace från kontoret

Albin Elowson kallade det för ”ett riktigt överlevnadsracet”. Och det var han nog inte ensam om.
Helgens Gotland Grand National blev det blötaste och tuffaste på många år.

Efter att ha sett racen på nära håll de senaste tre åren blev det ingen resa till ön för mig i år. Istället satt jag bekvämt uppkrupen hemma i soffan när motionärernas spektakulära start släpptes på Tofta skjutfält på lördagsmorgonen.
Lagom till elitstarten hade jag bytt soffan mot skrivbordet på jobbet, och med hjälp av information från diverse olika kanaler fixades en liverapportering genom SLA från loppet på Gotland – och då trivdes jag faktiskt ganska bra med att sitta vid ett skrivbord, varken kall, blöt eller lerig.

Visserligen finns det inget bättre än att vara på plats och uppleva en tävling från nära håll.
– Att känna lukten av bensin och olja.
– Att bli nerstänkt av grus och lera.
– Att höra svordomarna i depån.
– Att höra glädjeropen vid målgången.
Att få tillfredsställa samtliga sinnen är utan tvekan att föredra – för hemifrån soffan (eller skrivbordet för den delen) blir det ju bara det visuella.

Men så finns det ju vissa bitar som ofta ingår i ”köpet”, men som man gärna hade varit utan.
Som jag sade till en kollegas förtjusning i lördags: ”Det finns ju inte en enda människa som jag känner som inte är på Gotland” (vilket kanske i och för sig var att överdriva liiite). Hur som helst så fanns det en mängd material att gotta sig i genom diverse sociala medier tack vare detta.
Och det som levererades via dessa kanaler (inte minst kampen mot kylan/regnet/blåsten och leran) var nästan lika spännande att följa som SVT:s sändning från själva racet.

~

Hur som helst så blev det norrmannen Kjetil Gundersen som tog hem årets seger för Albin Elowson och Mats ”Lappen” Nilsson.

~

Lite tacksam var jag onekligen över att jag inte stod där på Allhage myr med lera upp till midjan i lördags. Men inför nästa år kan jag definitivt tänka mig ett lerbad för att få vara på plats och se GGN igen. För det går inte att komma ifrån att det är något utöver det vanliga som inte går att jämföra med någon annat.

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop