Motorbloggen

Nu vet vi vart 2018 spenderas

Det är onekligen mycket spänning i luften när Svemo släpper nästa säsongs SM-kalender. Så även i år.

21-22 april: Landskrona MK
5-6 maj: Vissefjärda CK
26-27 maj: Linköpings MK
28-29 juli: AMF Årsunda
25-26 augusti: Västerås MK
8-9 september: Uppsala MK
22 september: Varbergs MK

Vi kan väl börja med att prata om det geografiska.
Vilka banor det ska avgöras på helt enkelt.

Inga nyheter för min del. Dock var det ett gäng år sedan jag var i såväl Vissefjärda som Linköping, så det ska bli kul att komma tillbaka dit. Över lag tycker jag att det är en helt okej bunt med banor, även om jag gärna hade önskat något lite mer oväntad.

Rent geografiskt så har jag mer än ett stenkast till samtliga. Mitt snittavstånd till 2018 års SM-deltävlingar är 28 mil. Närmast är Linköping (17 mil bort) och som längst har jag till Årsunda (37 mil).
Liiiite tråkigt kan man väl ändå få tycka. Jag hade gärna haft nästgårds till någon deltävling i alla fall.

Men så kan ska vi också prata lite om datumen. Och där är glädjen stor inför nästa år vill jag lova.

Bortsett från några få veckors semester på sommaren så jobbar jag varannan helg. Det innebär alltså att jag har 50 procents risk att missa helgaktiviteter (i know, jag är ett riktigt mattesnille!).
Men när jag skrev in nästa års sju SM-deltävlingar i kalendern upptäckte jag alltså något fantastiskt ->

När det är premiär i Landskrona är jag ledig, så även när det körs i Vissefjärda. Den tredje deltävlingen i Linköping missar jag däremot på grund av just jobb. Men sedan är jag ledig när det körs i Årsunda, Västerås, Uppsala och Varberg.
Jag är alltså ledig vid sex av årets sju deltävlingar(!!!).
Sjukt kul att veta på förhand att jag faktiskt har möjlighet att vara på nästan samtliga deltävlingar i år. Och samtidigt lite skönt(?) att jag knappast kommer behöva fundera över vad jag ska göra under mina lediga helger nästa år. (Svaret är alltså att jag kommer att sitta otaliga timmar i bil/buss/husbil och sedan ha det illgött i diverse depåer lång hemifrån.)

~

Och så till bonusen när det gäller SM-crossen: lag-SM kommer att köras i Tibro den första helgen i september 2018!

Väldigt trevligt må jag säga. I fjol var första gången på många år som Tibro MK inte fanns med som SM-arrangör.
Men 2018 blir det alltså mästerskap i Tibro igen, och det i form av lag-SM – en tävling som jag tror har potential att bli riktigt poppis om man tittar framåt i den omtalade spåkulan.

~

Men innan det är dags för SM och allt härligt som det innebär, så ska vi ta oss igenom en annan klassisk serie.
Jag pratar förstås om Vintercupen.

Kalendern är presenterad och lyder som följer:
7 januari: Falköping
13 januari: Töreboda
27 januari: Skövde
4 februari: Karlsborg
24 februari: Tidaholm
10 mars: Tibro

Visserligen är jag allt annat än kompis med vintern, men det här ser jag fram emot.
Att packa äggmackor och varm saft, att dra på sig vinterstövlarna och dra mössan långt ner i pannan – och att få känna gemenskapen och atmosfären som man inte kan hitta någon annanstans än i en depå. Längtar till och med lite.
~

Och om vi nu ändå snackar om kommande tävlingar som vi längtar till: AMA Supercross Anaheim 1 körs den 6 januari(!!!), dvs om 43 dagar (japp, jag har räknat!).

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop