Motorbloggen

Lussekamp med grym glögg

SM, VM och andra mästerskap i all ära. Men det är något alldeles extra med de många skojtävlingar som finns.
Fast skoj och skoj…. I depån, före och efter racet må det förstås vara skoj, men väl på banan eller i spåret råder det inga tvivel om att det är på minst lika stort allvar som om det hade varit VM.

Brorsan hade ställt in siktet på Lussekampen under helgen som varit. Pappa hängde på och själv var jag inte heller sen att nappa när erbjudandet gavs.

Snö och minusgrader – det vill säga vackert, men också satans kallt.
Vilket i sin tur innebar en hel del kläder (förstås, och det roar ju en och annan har jag förstått – både här i bloggen och ute i det verkliga livet, och den här helgen var inget undantag).
Jag hade alltså smockat på mig så gott som alla kläder jag ägde. Underställ, vanliga brallor och termobyxor. Underställströja, T-shirt, tröja, tjocktröja och jacka. Dubbla strumpor och isfiskestövlar. Dubbla vantar, halsduk och mössa.
Om jag ändå frös? Så klart!

Men bättre blev det när jag halvvägs in i tävlingen insåg att det stod en enorm kastrull på grillen, som innehöll glögg till alla frusna själar (eller till alla glöggsugna själar för den delen). Hur lyxigt?!
Och desto mer underhållande blev det när jag, överlycklig för min varma mugg med glögg, blev stoppad av en förare i depån. ”VAAAA? FINNS DET GLÖGG???!?!!!?” Men munnen full pekade jag mot grillen och fick till slut fram att ja, därborta till självservering. ”ÅHHHHHERREGUUUUUUUD SÅ GOTTTTT!!!!!” fick jag då till svar innan föraren i fråga tog sikte på kastrullen och antagligen satte nytt världsrekord på 60 meter (och det iförd full enduromundering).

Summa summarum. En riktigt fin dag med fin racing.
Och det säger jag inte bara på grund av det grymma glöggen!

Over and out ~ Erica Augutsson


Bloggat på sla.se.
Desktop