Motorbloggen

Namnfunderingar inför nyår

Det mesta som sker, händer och finns grundar sig i någon (i know, värsta vetenskapsförklaringen!). Genom att bläddra igenom startlistan till Nyårsstafetten i Ulricehamn varje år förstår man det. Eller ja, man funderar över det i alla fall…

Den klassiska stafetten körs årligen som en tävling med två förare per lag – och det är förarna själva som sätter namn på sitt lag. Och det kan onekligen vara ganska lustig läsning att när man kollar igenom startlistan.

Vad vissa lagnamn grundar sig i förstår man utan att ens behöva använda hjärncellerna. ->

 • Andreas x2
 • Axelsson
 • Herr o fru Bengtsson
 • Min far och jag
 • Nicklas & Niklas Racing

~

En del andra är aningen mer roande, men man förstår lika väl vad de grundar sig i. ->

 • ”Upp med blicken”
 • Dom otränade

~

Sedan har vi också den ganska tråkiga kategorin vi-måste-heta-något-vad-ska-vi-välja?. Ett försök till något lustigt, men njaaa, inte speciellt roligt… ->

 • Bill & Bull
 • Helan & Halvan
 • Humle & Dumle
 • Knoll & Tott
 • Piff & Puff

~

Vissa har onekligen lite mer humor och bjuder på sig själva. (Eller kan man i vissa fall misstänka att det är en av lagets två förare som har anmält och själv valt lagnamnet – kanske till egen fördel?) ->

 • Den snabbe & den fete
 • Kör Beta och är feta
 • Goa gubbar
 • Dum o dummare
 • FME:s svärmorsdrömmar
 • Ropa om ni bjur på körv!

~

Och så finns det en kategori som får mig att klia mig i huvudet och önska att jag kunde få ta del av vad som ligger bakom namnvalet. Hur som helst är så är det onekligen roande i många fall, och visst öppnar det upp för att själv fantisera fram en del historier om vad som egentligen får någon att välja vissa lagnamn. ->

 • Blöjakuten
 • Bullsnutt
 • Lillahjärtat 2

~

På söndag är det hur som helst dags för 2017 års sista dag (om någon mot förmodan har missat det) och för Nyårsstafetten i Ulricehamn.
Efter avslutad tävling antar jag att rutinerna blir som vanligt: Donken-stopp i Falköping på vägen hem, sedan lång kö till duschen (där varmvattnet garanterat tar slut långt innan det blir min tur) och en slutlig hård kamp för att hålla sig vaken tillräckligt länge för att man ska kunna skåla in 2018.

Med det sagt: tack för ännu ett år!
Tack för att ni hänger med mig här och uppenbarligen läser mina tanker som skiftar mellan klara och oklara.
Vi ses och hörs 2018!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop