Motorbloggen

Halleluja för Vintercupen

”Det är ju helt sjukt egentligen, att det är så mycket folk här. Om det hade varit 28 grader varmare så hade man ju kunnat förstå det, men nu…?”
När jag hörde den kommentaren i depån i Falköping i söndags förmiddag tyckte jag verkligen att det var att sätta pricken över i:et. Det var inte riktigt tvåsiffriga minusgrader, men inte långt ifrån – ändå kom rekordmånga 540 förare till start i årets första deltävling av Vintercupen östra Skaraborg.

Vad har jag gjort tänkte jag. Varför åkte jag hit så tidigt?
Satans vad kallt det är. Vad ska jag egentligen göra innan det ens är dags för förarmöte?

Jag ska erkänna att mina tankar var många, och inte speciellt positiva när jag satt och tryckte i bussen och försökte på upp värmen i tårna.

Men väl ute i depån, bland alla människor som man inte träffat sedan i höstas, så var all negativitet som bortblåst och jag blev själv förvånad över min egen belåtenhet.
Det senaste halvåret(?) har jag känt mig lite mätt på att fota faktiskt – men i söndags fick jag verkligen igång hungern igen.
4-5 minusgrader, frostigt landskap, solsken i kombination med färgglada och nykittade förare: Halleluja!! (Och det är ett uttryck som jag aldrig tidigare har använt ska ni veta!)

Sent i somras trodde jag någonstans att mina band till enduron hade klipps lite (eller åtminstone naggats). Att jag inte skulle känna samma tillhörighet i fortsättningen. Men i söndags insåg jag verkligen hur felaktiga de tankarna var.
Jag älskar verkligen det här – och nu vet jag dessutom att det grundar sig i mitt eget intresse och inte i att någon annans.

-> HÄR <- kan ni läsa SLA-artikeln om Vintercupen i Falköping.
Om det nya premiärrekordet, om varför tävlingsledaren tror att cupen är så stor, och segraren Oskar Ljungströms tankar om den första deltävlingen.

Redan på lördag är det dags igen. Det när den andra deltävlingen av Vintercupen körs i Töreboda.

~

För er som är nyfikna på mina sömnrutiner: det blev ingen livesändning från AMA för min del – istället fick det vänta till söndagskvällen (dock var jag väl inte direkt piggare då). 450-racet var väl kanske inte det mest spännande jag skådat, men jag tror (och hoppas) att det bjuds på mer spänning framöver!
Marvin Musquin tog hem premiärsegern. Det skulle inte förvåna mig om han kör vidare och plockar vinster, men jag hoppas att namnen blir många och varierande där uppe!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop