Motorbloggen

Som att stryka julafton

Inget VM i Uddevalla i år.
Pappas sms nådde mig vid lunchtid i tisdags. Sedan började det synas lite överallt på nätet….

Och jag som gick och filade på ett blogginlägg som skulle handla om hur fruktansvärt klantigt det är att planera motocross-VM i Uddevalla samma helg som enduro-EM i Skövde. Troligen (eller snarare säkerligen) hade jag valt VM:et om jag hade fått välja – men nu blir det alltså inget med det.

Inget ont om enduro-EM förstås. Att den turnén gör ett stopp i Skövde får endast uppåt-tummar från mig.
Men att det inte blir något motocross-VM i Uddevalla – det skär i hjärtat.

VM-crossen i Uddevalla har liksom varit ett givet inslag varje år. Något som man vet kommer, något man räknar med, något som gör att allting annat prioriteras bort den helgen. Lite som julafton. Men i år blir det alltså ingen jul (ja, bildligt talat alltså – den ”riktiga” julafton är fortfarande planerad såvitt jag vet?).

Nog för att vi inte hade något VM 2016 (och det kändes fruktansvärt tomt). Men sedan var det tillbaka i fjol igen. Visserligen inte den klassiska första-helgen-i-juli, men i augusti var det ändå återigen VM-cross på Glimmingen i Uddevalla. Sverige var tillbaka på VM-kalendern och till 2018 var datumet satt till den 11-12 augusti.
Men så blir det alltså inte.

På tisdagen meddelade BMK Uddevalla att man drar sig ur, på grund av att den ekonomiska stöttningen från kommunen inte skulle bli tillräcklig.

Rent ut sagt: suuuuuuuuugeeeer!

~

Men att VM-crossen i Uddevalla uteblir tror jag blir positivt för enduro-EM i Skövde.
Knappast kommer väl alla tilltänkta VM-besökare bege sig till Skövdes skogar – men en och annan måste ju ändå ha stått inför samma dilemma som mig. Dvs att man gärna hade sluppit att välja bort något av det.
Om nu gör vi ju faktiskt det. Slipper välja alltså. Istället blir det BMK Uddevalla (eller Uddevalla kommun, om man hellre vill se det så) som väljer åt oss…

~

Ja hörrni…
Vad kan man egentligen dra för slutsatser av det här?

Redan när VM uteblev 2016 ställdes frågan ifall Sverige skulle kunna ta sig tillbaka in på VM-kalendern igen. Nu är frågan ifall det kan göras ännu en gång. Om jag ska svara så säger jag nej (och det med stor smärta).

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop