Motorbloggen

Mitt i ingenstans

Precis har kalendern slagit över till februari och vi befinner oss mitt i ingenstans. Bildligt alltså, skulle jag säga. Bokstavligt talat, trots denna tidiga tid på dygnet (japp, allt innan 14.00 är tidigt!) är jag faktiskt medveten om att jag befinner mig vid mitt skrivbord på jobbet, även om jag mentalt knappt har tagit mig ur sängen än. Men nog om det.

När det gäller livet i stort så tycker jag att den här tiden på året är helt onödig. Kallt varvas med slaskigt och blött och mörkret hånar oss varje tidig morgon och någorlunda sen eftermiddag.
När det dock gäller motorsporten så är jag lite kluven till vad jag tycker.

När vi pratar motocross så känns det som en (väääldigt) liten ljuskälla har börjat glöda nu. Efter att säsongen tog slut i höstas har det ju varit stiltje (och man kan undra vad allt crossfolk egentligen gör från september till mars??), men så smått börjas det pratas (eller åtminstone viskas) lite. Nya team, byte av klasser, tävlingskalendrar. Sakta (väldigt sakta!) men säkert går det framåt för att sedan rivstarta lagom till påsk.

Enduron är samtidigt mer tapper. Där kastas det på både lampor och dubbdäck på hojarna och så körs det året om. Men kanske på en lägre växel (återigen bildligt talat alltså) än under sommarhalvåret.
Vintercupen med sina över 500 startande per deltävling vittnar förstås om att det är många som håller igång sin körning även under vintern. Och det tycker jag är härligt. Vintercupen i sig är alltid spännande, om inte för racen – så definitivt för vädret. Premiären i Falköping var sviiiinkall, sjukt snöig och solig. Deltävling 2 i Töreboda var också sviiiinkall, med viss snö och med grå himmel. Deltävling 3 i Skövde i lördags var solig, inte speciellt kall och rejält grisig på sina stället.

Många håller alltså onekligen igång bra även under vintern, men ärligt, känns det inte mest som en transportsträcka? Tidsfördriv kanske?

Man pratar om säsongen som var och om säsongen som kommer.
Visst finns det en tjusning i att älta det vi har bakom oss, och samtidigt drömma framåt. Men för min del kan vi gärna lägga det till handlingarna nu.

Kort och gott: stryk vintern! (Eller låt det åtminstone bli vår så att vi kan komma igång på riktigt snart!)

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop