Motorbloggen

Internationella mx-erfarenheter

Det känns mer eller mindre som att jag är den enda motorintresserade människan som befinner mig i Sverige just nu. Riktigt så är förstås inte fallet, men om man kollar igenom diverse sociala medier så känns det som att varenda kotte är ute i stora vida världen och gottar sig (eller så kanske det har att göra med att de som faktiskt är det, är bättre på att uppdatera sina sociala medier än vi som är hemma och fryser ihjäl i vintersverige?).

Filmer från Spanien varvas med bilder från Italien och rapporter från USA. (Någonstans i detta flöde ser man visserligen också lite svenska snöspår…)

Jag har känt mig ganska tålig den här vintern. Jag har stått ut och jag har inte klagat speciellt mycket. Snön ligger ju där den ligger och jag har insett att jag inte kan ändra på det genom gnäll. Så jag har helt enkelt stått ut. Men nu orkar jag inte mer!
Jag är förbaskat trött på att knappt hitta min bil, på att tömma skorna på snö och slask och på att inte veta hur lång tid det återstår innan jag kan använda mina sneakers och min mockajacka utan att frysa ihjäl. Så. Nu har jag gnällt.

~

Att man dagligen blir matad med massa härliga och soliga bilder från andra delar av världen – det ger mig definitivt dubbla känslor. Jag vill inte vara den avundsjuka typen, men huuuur jobbigt är det inte att sitta och lyssna över att andra har det jobbigt med solen i ögonen och andra betydelsefulla i-landsproblem? Men samtidigt får det mig på gott humör också – för snart har även jag solen i ögonen och sneakers på fötterna (hoppas jag!).

Att bege sig söderut för att köra hoj på försäsongen, det är knappast ovanligt – varken för svenskt crossfolk eller endurofolk.
Min familj har gjort det flera gånger om, inte minst under den tiden brorsan gick på crossgymnasiet.
Tyskland, Belgien, Holland, Spanien, Italien.
Själv har jag dock aldrig ”fått” vara med. Eller ja, ”fått” borde jag väl inte säga (mamma lär tycka att det är ett orättvist ordval). Så: själv har jag alltid varit kvar hemma och jobbat istället. Och tur är väl det, för vem skulle annars ha tagit på sig rollen som administratör på hemmaplan (inkluderade arbetsuppgifter: betala räkningar, ta in post, vattna blommor och spärra kort/mobiler efter att någon fransman missat mitt-och-ditt-lektionen)?

Hur som helst. När det började pratas om hur den här vårens rutt skulle dras, så var väl mina tankar något i stil med ”jaha, ännu en vår på hemmaplan, ensam, med ytterligare några att avundas”.
Men det blir inget att avundas den här gången.

~

Mina personliga mx-erfarenheter på internationell mark är relativt få. Visserligen har jag rätt många veckor i USA i ryggsäcken, men från Europa är erfarenheterna desto färre. Nisseringen i Danmark är faktiskt min enda erfarenhet från motocross i Europa(!). Men om knappt fyra veckor kan jag även stoppa ner belgiska Lommel i ryggan.

Hur det är att bo fyra vuxna människor och en stor hund (som knappast skäms för att breda ut sig) i en husbil? Jag skulle säga att det går rätt bra ändå. I alla fall för en helg (och när det är bra väder så att man kan vara ute).
Hur det blir att bo fyra vuxna människor och en stor hund i en husbil i två och en halv vecka? Jag vet inte (haha!). Men det lär jag snart bli varse. Och det är i alla fall tur att de här människorna känner mig och mitt morgonhumör (och någorlunda vet hur det bör hanteras).

Hur som helst så ska det bli himla härligt! Belgien blir en helt ny erfarenhet för mig, och så även att spendera två och en halv vecka i husbil….

Jag bläddrade tillbaka lite (dvs ett par år) i facebook-konversationen mellan mig och min kära mor i jakt på lite bilder från deras senaste mx-resor i Europa. Utbudet bilder var stort (vilket alla som känner min mamma förstår), och samtidigt väldigt spretigt.
Det som sticker igenom mest, om vi pratar mx-resorna i Europa, det skulle jag säga är fantastisk natur och oväntad mat. Jag gillar båda delarna (natur och mat alltså), så ja, jag tror att det kommer att bli toppen!
(Men jag funderar ändå på om man borde kolla upp närmaste hotell innan vi rullar söderut – för att vara på den säkra sidan liksom..??)

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop