Motorbloggen

Tydliga vårtecken

Dygnet blir sakta men säkert lite längre. Solens strålar börjar värma. Fåglarna kvittrar. Snön smälter.
Det finns många varianter av vårtecken, och jag älskar dem alla.

Men så finns det ett väldigt tydligt vårtecken: husbilen rullas ut från vinterförvaringen – och det inträffade i söndags.

Väl ute är det ju bara att rulla vidare mot första bästa depån nu då. Eller snart åtminstone… Först ska den ju bara fyllas med ett antal ton nödvändiga (och onödiga) prylar. Och det är alltid ett spännande samtalsämne (som ofta slutar i sura och irriterade miner runt matbordet).

För visst är det en del som sätts på prov när en hel husbil ska preppas och fyllas inför en ny säsong.

Mamma har smått panik över hur allting ska hinnas lastas in, hur allt ska få plats och hur det ska organiseras på bästa sätt.
Pappa har smått panik över att det kommer att lastas in för mycket, bli för trångt och bli för tungt.

Klassiskt!

~

Ett annat väldigt tydligt vårtecken är när man inser att man inte har en aning om när man nästa gång kommer att spendera en ledig helg på hemmaplan. Och just i det läget är jag nu.
Helgen som vi nu har bakom oss var en hemmahelg. Den spenderas på min hemmaplan nr 2 (dvs hemma hos mor och far).

När jag kramade alla hejdå, så kändes det ganska lustigt att säga ”vi ses i Kristianstad nästa vecka då”. Men att det känns konstigt beror ju bara på att vi befinner oss i säsongens startgrop.
Om några veckor kommer det känns helt naturligt att vinka hejdå i exempelvis Vissefjärda med orden ”vi ses i Örebro/Linköping/Landskrona/Årsunda om två veckor”.

Så när kan min nästa helg på hemmaplan bli tro?
Efter att snabbt ha bläddrat igenom min kalender kan jag konstatera att den närmaste lediga helgen jag har är 16-17 juni(!).

Så vi kan väl konstatera att det är tur att man tycker om det man håller på med..!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop