Motorbloggen

Motocross-i-Europa-resan

”Vi ser fram emot att läsa det kommande blogginlägget!” sa mamma med glimten i ögat när familjen vinkade av mig efter två och en halv veckas motocrossemester i Belgien.
”Nej, det gör vi verkligen inte!” kontrade pappa.

~

Men hur summerar man egentligen två och en halv vecka i en husbil, i fyra olika länder tillsammans med hela familjen?
Inte ens såhär nästan två veckor efter hemkomsten vet jag hur jag ska kunna bjuda er på någon typ av rättvis sammanfattning.

För familjen var motocross-i-Europa-resan långt ifrån den första. För mig var det däremot premiär.

Det finns många grejer som jag skulle kunna bjuda er på, till exempel följande:
– hur man (jag!) drog sönder sina (mina!) brallor första(!) dagen av totalt 18 dagar på resande fot.
– hur man varje kväll svalt panikkänslorna över att sängen varit lika fylld med sand och grus som självaste Lommel.
– hur man blivit expert på Tetris (inte minst tack vare hjärngympan som krävs för att alla ska nå sina tandborstar på kvällen…).
– hur man tvingats välja godis utifrån vad resterande familjemedlemmar inte tycker om – för att själv kunna få ha något i fred.
– hur man för 18:e dagen i rad svor över papperstallrikar och plastbestick.
– hur man utan bekymmer drog på sig samma fleecetröja för typ åttonde dagen i rad.

~

Men istället för att nämna allt det (som jag förstås nu redan har nämnt) så vill jag hellre framhäva något annat:
Att det faktiskt är rätt härligt (men också emellanåt något påfrestande) att hänga ihop med familjen 24 timmar om dygnet i 18 dagar!

I min värld innefattar en semester sol, värme, hav eller åtminstone pool, avkoppling och gärna någon typ av lyx.
Så den här resan passade inte direkt in i mitt semester-fack. Innan vi gav oss iväg tänkte jag absolut tanken att jag borde ta två veckor på Mallorca eller i Portugal istället – och nog hade det blivit en helt annan typ av resa. Men jag är glad och tacksam över att jag hängde med till Belgien. Även fast familjemedlemmarna må ha gått mig på nerverna då och då – men å andra sidan är jag helt övertygad om att de känslorna är ömsesidiga.

Jag hann faktiskt även med en födelsedag medan vi var borta.
05.05 en lördagsmorgon vaknade jag av att mammas stämma inledde dagen med lite födelsedagssång på färjan strax innan vi nådde Tyskland. Därefter väntade 80(?) mil i husbil innan vi på kvällen slutligen nådde Belgien och Lommel.
Kanske inte den festligaste födelsedagen jag upplevt, men 10 timmar i husbil är ju också en upplevelse…

Veckorna bjöd på en hel del träsmak i baken, men i övrigt var det himlans bra!

~

Just nu, i skrivande stund såhär på fredagseftermiddagen sitter jag återigen i husbilen. Den här gången är siktet inställt på Saxtorp, där säsongen äntligen drar igång på allvar imorgon när det är dags för årets första SM-deltävling!
Angående det: fortsättning följer…

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop