Motorbloggen

En typisk härlig helg

Förra helgen fick jag hålla mig på hemmaplan och istället följa junior-SM i Katrineholm via diverse liveresultat, brusiga ljuduppkopplingar och välmatade sms-konversationer.
Mest pålitlig var (som alltid) flödet med sms från mamma.

Nu ska det i alla fall bli himlans härligt att snart få packa in sig i bilen och ta sikte på Vissefjärda där säsongens andra SM-deltävling körs.

Själv har jag varit där en gång tidigare, för sex år sedan(?) men jag minns inte speciellt mycket därifrån. Prisutdelningarna i MX-Girls och MX2 minns jag, men i övrigt – not so much… Så tack och lov för gps.

Hur som helst. Jag ser verkligen fram emot helgen. Verkligen otroligt mycket. Känslan var den samma inför premiären på Saxtorp för två veckor sedan, men då trodde jag att det berodde på att det var just premiär. Men jag kan inte vara annat än glad över att känns precis lika kul att sätta sig fyra timmar i bil även i eftermiddag för en ny helhelg i en depå.

~

”Men vad gör du där då? Alltså på riktigt. Vad GÖR du där??”
Frågan fick jag av en icke-motormänniska häromdagen (och jo, jag känner faktiskt några stycken sådana, även om det är svårt att föreställa sig). För denne var det helt obegripligt vad man faktiskt gör en sådan helg, om man själv inte tävlar.

”Jag har det härligt!” svarade jag, men det svaret räckte inte och då fick jag försöka utveckla det ”härliga”.

Fredagskvällen innefattar förstås en ban-promenad, även om det för mig inte är speciellt viktigt att reflektera över spårval och liknande. Sedan fortsätter kvällen med käk (grillat i 9 fall av 10).

Lördagen brukar i mitt fall starta i mer eller mindre panik. Jag har tänkt kolla på träningarna, men vaknar tre minuter innan det är dags och får kasta mig ur sängen och kasta på mig kläderna. Prion därefter lyder håret i hästsvanskaffetandborstning mascara – och sedan får man bara innerligt hoppas att man redan på fredagskvällen var smart nog att göra i ordning kameran (vilket sällan inträffar).
Därefter brukar lördagen vara desto lugnare. Kika på/fota träningar, sedan gärna slappa i solen, tjata skit, käka lunch och tjata mer skit innan det vankas sista chansen-heat och finaler. Kvällen bjuder (i typ 11 fall av 10) på grillat och sedan ännu mera tjat om skit och eventuellt redigeras lite bilder.

Söndagen brukar börja lite lugnare än lördagen. Där orkar jag sällan ta mig upp till träningarna, och istället blir det finaler först framåt lunchtid.
Strax innan helgens sista MX1-final på söndagseftermiddagen ska det redan börja packas ihop. Knappt får man behålla en stol att sitta på eller ett bord att ställa kaffekoppen på (om man nu ens får behålla koppen med kaffe i vill säga). Efter avslutat heat blir det mer eller mindre panikkänslor när man måste iväg med en gång (efter som det gör så stor skillnad att vara hemma en kvart tidigare eller senare??). Men hur mycket man ändå stressar för att komma iväg så brukar man alltid få sitta (på marken då, eftersom stolarna är inpackade för länge sedan!) och vänta en halvtimme på att brorsan ska komma tillbaka från duschen…
Väl samlade och redo att åka hemåt kan man sedan räkna med att hunden plötsligt är borta och inte alls är speciellt sugen på att komma tillbaka för 35(?) mil i husbil.

Så ja, det är onekligen lättare att svara ”jag har det härligt” när någon frågar vad man gör under en SM-helg. För det är ju faktiskt den enkla sanningen: att man just har det allmänt härligt.
Även om det hade varit ännu bättre ifall man hade haft en stol att sitta i de sista timmarna…?

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop