Motorbloggen

Kontrasternas helg

Vilken helg! Och vilka kontraster!

En ledig helg spenderar jag nästan garanterat i en depå någonstans i vårt avlånga land. Det är förstås spännande! Men en jobbhelg på hemmaplan i Skaraborg kan ta spännande till en helt annan dimension. Som den här helgen….

För det finns nog ingen helg som lika bra som denna beskriver kontrasterna i att arbeta på sporten på en lokaltidning.

Jag började lördagen med att bevaka softboll. Därefter besökte jag en folkracetävling på Skövde motorstadion. Raka vägen därifrån åkte jag sedan till dans-SM.
Och den dagen mina vänner, den bjöd på rejäla kontraster vill jag lova.

Innan avfärd försökte jag komma fram till vad en rimlig klädsel borde vara för att passa in på samtliga ställen…
Jag kom fram till jeans, skinnjacka och Vans (nya och rena sådana).

Väl framme på motorstadion förstod jag vilken tabbe jag hade gjort. Det fanns ingen hejd på leran och snart hade jag kört fast på det som kallades för parkering. Sedan stapplade jag omkring där i depån, i min skinnjacka och mina (dittills) rena sneakers.
”Haha, du har aldrig varit på motorsport förut va?!” fick jag höra av någon som inte känner mig. Ja jisses, vad skulle jag ha svarat på det egentligen..?

Med lera upp till axlarna (typ) begav jag mig sedan till dans-SM. Där var det precis så flashigt som man kan förvänta sig – klackar, håruppsättningar, ljuskronor och allt glittrigt man kan föreställa sig. Och där stod leriga jag….

Som sagt: lokaljournalistikens starka kontraster.

~

Tack och lov fick jag tillbaka en del av min värdighet på söndagen. Då var det enduro-SM i Tibro som gällde hela dagen. Och trots att jag hade långa jeans i det soliga 26-gradersvädret (det var faktiskt mulet och 14 grader när jag åkte hemifrån) så kände jag mig i alla fall bekväm där. Och jag kände mig hemma.

SM-helgen (visserligen bara en dag för mig) bjöd på mycket.
För min del var jag sjukt lycklig över att få träffa allt härligt folk. Där och då insåg jag dessutom att söndagen i Tibro var min första endurotävling i år, bortsett från vinterns Vintercupar. Hur som helst var det fantastiskt roligt att träffa alla igen!
Människorna är förstås en stor del i en bra helg. Men vädret gjorde inte tillställningen sämre direkt – och inte racingen heller.

Tibro hade verkligen lyckats med att få ihop ett SM som bjöd på allt när det gällde specialproven. Klassisk och typisk svenskenduro, fina sandspår i Hålan, crossbanan, gräsprov och något som liknade Novemberkåsan på pricken!
På söndagen var det stora delar av täten som tillsammans protesterade för att de inte ville köra det sista specialprovet som var av tydlig Kåsakaraktär. Men tävlingsledaren stod på sig och klargjorde något i stil med: ”bryt då, annars kör!”.
Heja tävlingsledaren säger jag!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop