Motorbloggen

Vad gör andra människor?

Senast jag hade glädjen att vara ute på motorsport var förrförra lördagen, när det kördes junior-SM i motocross i Rödeby.
Sedan dess har jag ägnat mig åt andra grejer (tro det eller ej).

Jag har jobbat.
Jag har cyklat (vilket ni ju redan vet sedan tidigare).
Jag har umgåtts med icke-motorsportsintresserade-människor.
Jag har tittat på fotboll(!).
Jag har varit på Ikea.
Och jag har käkat en himla massa glass.
Kort och gott.

Inget fel i något av det (förutom lite i fotbollen kanske?) men om jag ska vara helt ärligt så är det ju lite av en transportsträcka. En väntan på nästa race liksom.
Men nästa inbokade motorhelg jag har, det är inte förrän 28-29 juli(!) när det är motocross-SM i Årsunda. Dit känns det ju som en hel evighet (eller flera evigheter till och med!). Med all sannolikhet lär det förstås bli något tidigare än så, men det är vad som finns inbokat i dagsläget.

Och just att det känns som flera evigheter att gå och vänta på nästa motorhelg, det får mig att fundera på hur andra människor har det. De där människorna som inte har motorsporten i sitt liv.
Vad gör sådana människor egentligen? De kan väl inte bara göra sådant som jag har gjort i två veckor nu (jobbat, cyklat, umgåtts, tittat på fotboll, varit på Ikea och ätit glass)?
Räcker det verkligen för att fylla ett liv tänker jag då?

Jag gissar visserligen att de flesta som inte lägger 24 timmar om dygnet på motorsport antagligen har någon annan typ av hobby eller sysselsättning. Frågan är vad man själv hade gjort om man inte hade snubblat över motorsporten för ett gäng år sedan..?
Tankarna kring den frågan brukar i och för sig sällan bli speciellt djupa, men tanke på att tankarna snart brukar glida in på motorsportsspåret ändå…

~

Som det ser ut nu så lär jag ju hur som helst få klara mig ett tag utan motorsport framför linsen. Men jag kan ju åtminstone glädjas åt att familjen kommer på besök till Skaraborg idag, och då är det ju ingen tvekan om vilket samtalsämne som kommer ta upp hundra procent att vår fredagskväll i alla fall!

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop