Motorbloggen

En (nästan) motorfri midsommar

”Minns du midsommar 201x?”
Haha nej, tänker jag rent spontant då. Och det beror inte på dryck!

Till skillnad från till exempel jul, så firas ju ofta midsommar med olika människor, men i övrigt brukar firandet se i stort sett likadant ut från år till år. Dans, sill, lekar och blommor i håret.
Visst minns jag fjolårets firande, men tidigare firanden skulle kunna passa in på flera olika årtal. Jag tror ni fattar grejen…

Men ett firande minns jag extra väl: 2006(?) när midsommarhelgens spenderades på Nisseringen i Danmark. Motocrosstävling (förstås) och i övrigt klassiskt midsommarfirande med långbord och hela köret. Fantastiskt!

Årets midsommar spenderade jag på västkusten. Helgen bjöd inte på någon motorsport, men likväl en del snack om ämnen (och gaffelrenoveringar!).

Snacka om lyx att få kaffe i finporslinet efter finkäket!

~

Kvällen hade jag tänkt mig i soffan med en öl i handen och en bok i knät. Men så blir ju midsommarfiranden sällan som man har tänkt sig

Bilen rullade istället till Ramsvik där det firades midsommar i större skala än vad jag hade tänkt mig i soffan.
Men att hänga med som en +1 till ett party där man känner i princip ingen, gör ju att man (åtminstone jag) tvekar en smula. Löjligt av mig att tänka så visade det sig – och det borde jag ju ha förstått när det är motorfolk man har att göra med.
”TJENA PHOTOFREAK1!!” – mötte mig nämligen innan jag knappt hade hunnit ur bilen.
Resten av den midsommarkvällen låter vi förbli, som det så fint heter, historia.

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop