Motorbloggen

Det här med röriga garage

”Åhnej, inte i garaget. Det ser fruktansvärt ut..!”

Jag vet inte hur många gånger jag har fått hör just de orden när jag har föreslagit en intervju + fotografering i den aktuelle förarens garage.
Och sällan kan jag väl i och för sig säga emot. Det brukar onekligen se ut som ett bombnedslag.
Men vem skulle jag vara att klaga över det? Faktum är att jag älskar röriga garage (om jag själv slipper leta efter något där vill säga). Miljön kring en person kan säga så mycket – och det blir något annat än att i vanlig ordning träffa personen i en depå…

Ordning och reda i all ära, men när jag senast var inne i ett 100 procent strukturerat garage? Det har nog ärligt talat aldrig hänt tror jag (om man bortser till hur det såg ut hos Pro circuit i Kalifornien – men det räknas ju knappast till garage).

~

Att motorer av något slag är ett återkommande tema hos mig, det lär ju knappast någon ha missat. Och extra mycket gillar jag att göra garagereportagen.
Där det stås och hängs över sadeln samtidigt som det pratas om den härliga sport som vi lägger orimligt mycket tid på. När jag sedan ber föraren i fråga att meka med något, så jag kan ta lite bilder – så får jag alltid samma blick… ”Va? Vad ska jag meka med då..?”
Och den frågan är för mig helt obegriplig. För det är ju ingen nyhet att både enduro- och crossfolk spenderar typ 95 procent av sina liv(?), mekandes i ett garage. Så hur svårt ska det egentligen vara att komma på något att pilla med i sisådär en och en halv minut? Av någon anledning så blir det nästan alltid sadeln som tas loss, tittas lite på, för att sedan sättas tillbaka. Enough is enough…

Ett av många garagereportage jag har gjort var hemma hos Anders Eriksson. Vi hängde i garaget och pratade om det kommande I huvudet på Gunde Svan. Anders grämde sig då lite över hur det såg ut i garaget och att han ”måste städa ordentligt och få ordning på det” innan TV4 skulle komma och filma. Men till min glädje såg sedan garaget precis likadant ut i TV4:s bilder från programmet några månader senare.

~

Till dig som sitter där hemma och läser detta och tänker ”vad yrar hon om, stökiga garage? inte hos mig i alla” – så har jag bara en sak att säga: kör mer hoj! (Då kommer ordningen i garaget med största sannolikhet ändra sig utan att du ens behöver anstränga dig!)

Och så en liten uppmaning till samtliga: innan ni släpper in en journalist och fotograf i garaget, så kanske ni åtminstone skulle ta en liiiten snabbtitt runtom i garaget. Plocka gärna bort vrängda kalsonger som hänger på styret, intima(!) almanackor och tallriken med möglig kvällsmat från förra veckan. Av erfarenhet kan jag nämligen säga att inget av det gör sig så bra på bild i en lokaltidning (men det är en annan historia)

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop