Motorbloggen

Kul så länge det varade…

Äntligen mx-helg igen! Äntligen SM! Äntligen dags att spendera en hel helg, från fredag till söndag, i en depå!
Och det var ju kul så länge det varade….

Det rullades mot Rörken i Uppsala strax efter lunch i fredags. Efter att brorsan tog JSM-silver förra helgen (när jag istället befann mig på jobb), så kändes det lite som en revansch för mig att nu få vara med hela helgen under den sjätte SM-deltävlingen.

I vanlig ordning bjöd kvällen på en depå- och ban-promenad för att sedan följas upp med grillade hamburgare. Standard.

På lördagsförmiddagen när MX1 inledde tävlingen knallade jag ut på banan. Några minuter innan tidskvalet startade rullade brorsan in i bandepån. Inget konstigt tänkte jag. Skylten för tidskval kom upp och brorsan hade fortfarande inte kört ut från bandepån. Mer konstigt.

”Han har lite ont i foten…” fick jag till svar när jag tog mig bort och frågade vad som hände. ”Säger han att han har lite ont så är det nog allvarligt, crossförare brukar ju inte gnälla i onödan”, fick jag sedan höra.
Och det där lite ont i foten visade sig vara ett brutet ben.

Man kan ju bara föreställa sig besvikelsen och frustrationen.
Och när man ligger där på båren och väntar på ambulansen så kan man ju tänka sig att man inte riktigt känner för att lägga tankeverksamhet på tävlingen. Men jodå.
”Hur går tidskvalet? Hur står sig min tid från träningen??”
Och sedan, med ambulansen väl på plats: ”herregud, låt det här gå fort så att jag hinner tillbaka och får se finalerna i eftermiddag i alla fall..!”.

Några finaler blev det dock inte. Istället bar det av hemåt för att invänta operation. Trist.
Också trist är att det ju (uppenbarligen) inte blir någon körning vid SM-finalen i Varberg om två veckor. Och jag som till och med har begärt semester för att kunna vara med där(!).
(Men om jag känner mig själv rätt, och resten av min familj för den delen, så lär det inte bli en SM-final utan åtminstone någon Augustssonare på plats…)

Over and out ~ Erica Augustsson


Bloggat på sla.se.
Desktop