Nyårslöftet

Mattias: Det var som attans, under 100 igen!

Nyårslöftet 2017 Mattias Eriksson

Sätter mig och skriver detta inlägg direkt när jag kommer hem från träff med Beda på STC där jag vägde och mätte mig för fjärde gången sedan Nyårslöftet startade. Konstaterar att jag nu inte längre är fet utan ”bara” överviktig enligt BMI skalan. Kul gräns att komma under! Gått ner ytterligare 2.5 kilo och därav 1.8 kg fett . HELT fantastiskt! Nu visade vågen 99 kg! Före starten på Nyårslöftet så tänkte jag mig att komma ner till målvikten innan nästa nyår. Lite mer långsiktigt tänk med andra ord. Verkligheten är dock bättre än så. Målet är att jag skall väga runt 90 kg. Kan nu vara uppnått innan midsommar om jag hänger i. Häftigt!

 

Nu är det c:a 5 veckor kvar på Nyårslöftet och Beda trycker på att det är därefter det viktiga, egna, arbetet startar. Att hålla vikten när vi nått målet. Min uppfattning av tanken med Nyårslöftet är att vi deltagare skall få med oss verktyg och kunnande för resten av livet. Sunda levnadsvanor där vi reflekterar över hur det vi stoppar i oss påverkar måendet och vikten. Jag kommer aldrig bli någon 100 % renlevnadsmänniska men jag kommer veta hur det hänger ihop för att leva ett sundare liv. Detta är jag otroligt tacksam för. Mitt deltagande i Nyårslöftet är en riktig lyckoträff. Jag vill ta vara på den chansen jag fått. Tycker också att jag gör det riktigt bra. Är stolt över mig själv!

 

 

Träffade Pernilla Stoor i fredags, som är livscoach i Nyårslöftet, för vårt tredje samtal. Pernilla frågar varje gång vad jag vill ta upp denna gång. Svårt tycker jag då jag oftast bara lever på utan att reflektera särskilt mycket om varför jag känner mig på olika sätt. Lever liksom här och nu. Hittade med hjälp av Pernillas frågor/stöttning fram till att jag längtar efter mer samhörighet/gemenskap med min fru. Mitt fokus på Nyårslöftet och jobbet senaste tiden har uppslukat mig väl mycket. ”Stulit” energi från mig som skapat en längtan efter mer samhörighet/gemenskap. Är på gränsen till nördig när det gäller att samla steg och äta rätt just nu vilket gör att jag sluter mig i mitt. Med hjälp av frågorna på Framgångskorten (läs mer om korten på www.stoor.se) skapade jag en handlingsplan för att lösa detta. Ingen raketforskning, jag köpte blommor till min älsklings fru, åt en god (och nyttig) middag, drack lite vin och vi satt tillsammans vid matbordet i vårt härliga uterum. Med blommorna på bordet och med ledning av Framgångskorten så hade vi ett givande samtal om våra tankar/känslor. Just denna stund så uppfyllde vi båda vår önskan om mer samhörighet. Detta tycker jag vi gör snart igen älskling! Puss på dig!!!

ME 1

 

 

Samtliga deltagare, Beda och Pernilla bjuder på sig själva när vi träffas. Vi har helt enkelt skitkul när vi tränar tillsammans. Pernilla var inne och hälsade på lite när vi hade gruppträning med Beda. Hon tog ett par kort på oss för att vi skall kunna lägga ut på bloggen.

ME 4 ME 3 ME 2

 

 

I lördags var jag i skogen ett par timmar för att träna på att fälla träd. Går motorsågskurs för att lära mig säkert arbete i skogen och fälla träd på ett säkert sätt. Härliga timmar med solsken som ni kan se.

ME 5

 

Då jag tror på varierande träning och älskar att jaga bollar eller puckar i andras sällskap så har ni också en bild från söndagens innebandymatch mellan Stöpens 02/03 lag och föräldrarna. Föräldrarna fick stryk med 18-10 men vi pressade killarna till att faktiskt ta i för att dom skulle segra. I andra perioden så ledde föräldrarna ett tag men tyvärr tröt orken för oss. Föräldralaget gjorde en fantastisk match enligt mig. Nästa år tar vi dom! Om vi tränar tre dagar i veckan som killarna gör….

ME 6

 

Ikväll är det dags för veteran hockeyträning i Tibro 😃

 

Tack för denna gång

Mattias


Bloggat på sla.se.
Desktop