Nyårslöftet
Etikett. Malin Andersson

Malin: Kommer sakna det här härliga gänget!

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Snart ska vi klara oss utan Beda och Pernilla. Med allt dom har lärt mig så känner jag mig inte längre så osäker på att köra vidare på egen hand. Jag känner mig trygg och det känns toppen! Sen har jag även anmält mig till Beach fighten som börjar vecka 18. Passa på att anmäla er innan platserna tar slut!! Sen är det sommar.

 

Som jag känner och tänker nu så kommer jag att köra på egen hand nu i sommar. Men även om jag har lyckats att gå ner lite i vikt så vill jag också forma kroppen lite och stärka mina muskler. Så till hösten så kommer jag anlita antingen Pernilla eller Beda som pt. Kommer under tiden tills dess att väga mig på tanita vågen på stc varannan vecka för att ha lite koll på hur kroppen utvecklar sig. Är det fett eller muskler jag lägger på mig? Går jag ner i vikt? Eller kanske upp? Något jag inte vill vara med om igen är att ställa mig på en våg och få värsta chocken över att jag har gått upp i vikt utan att själv märka eller se det. Så ställer jag mig regelbundet på en våg så hinner man se förändringarna. Det känns som en trygghet. Bra plan Malin!

 

Jag har ätit godis i påsk. Jajamän. Va de gött då? Nä! Lite grann. För stunden. Sen mådde jag dåligt av det. För att jag själv ska förestå vad socker och kolhydrater gör med kroppen så har jag nu läst på lite. Att stoppa i sig kolhydrater och socker höjer blodsockret. För att sänka sockernivån så producerar kroppen hormonet insulin. Insulin är ett fettinlagrande hormon. Så mer kolhydrater -> mer insulin -> mer fetma. Det lättaste sättet att höja sitt insulin är att äta mer kolhydrater. För att sänka insulinet så ska man äta mindre kolhydrater.

 

Så äter man en lågkolhydratkost så utsätter man aldrig kroppen för stora mängder socker och då höjs heller aldrig blodsockret och i sin tur så höjs inte insulinproduktionen. Förstår ni? Ni får gärna googla vidare på det om ni är nyfikna på att förstå och veta mer. Jag känner att det är lättare att hålla sig till ett hälsosammare liv igenom att ha mer förståelse och kunskap omkring de.

 

Har två träningstillfällen kvar med det här härliga gänget! Kommer sakna er!

MA 26 april

 

 

Jag är lite dålig på att uppdatera men ska försöka skärpa mig. Är ni läsare sugna på att se hur det går efter all denna fantastiska hjälp så kan ni följa mig på Instagram: malinn92

 

Kram på er!

 

/Malin

Malin: Nu är det inte långt kvar…

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Nu är det inte långt kvar. Det går både bra och dåligt… vi börjar med det roliga!

  1. Fick gå in och minska min klocka med en länk. Helt otroligt. Har haft den i tre år. Galet att man minskar så i omkrets vid handlederna :p
  2.  Jag har inte mycket kläder som passar. Det är ju roligt. För då ser ja att jag har blivit mindre. Men det är inte värt att köpa för mycket kläder än. För mindre vill jag bli! Så ni får ta mig som jag är ?
  3. Jag springer snabbare!! Har gjort en förbättring med ca 40-50 sekunder per kilometer. Det är jag nöjd med 🙂

image1

 

Det lite mindre bra då? Jag har haft väldigt mycket omkring mig det senaste. Det har blivit lite mindre träning och mindre fokus på mat. Mina matlådor har fortfarande varit bra. Men det är min mellanmål som kommer i kläm. Det har blivit lite mer frukt nu än vad det var tidigare och kvarg med smak. Så det har blivit att man har stoppat i sig lite mer sockerarter än vad man gjort de första veckorna. Det har blivit någon fika. Inte i samma mängd som det var innan nyårslöftet.

 

Men ändå…. min pojkvän fyllde år i måndags och jag gillar att baka. Så självklart passade jag på att göra en tårta! Den var så himmelskt god! Bland det godaste jag gjort. Citron bottnar med vanilj kesella som fyllning med extra citron. Omslaget var vit chokladmousse. Perfekt balans mellan det syrliga och söta. Jag tog en bit tårta på kalaset med gott samvete.

image2

 

Men gästerna åt för dåligt.. dom uppskattar inte tårta lika mycket som jag. Så det blev massa tårta över. Dagen efter när jag kom hem för att äta lunch så tog jag mig en bit tårta efter maten. Jag kände att den där tårtan kan jag inte ha i min kyl. Jag kan ha god karaktär. Men den här var farligt god. Fick ta med mig den till jobbet och sedan skicka med den sista biten till en ny kollega som hade haft intro med mig ett par timmar. Här gör man allt för att bli av med frestelserna?

 
Nu har det börjat lugna ner sig lite med allt omkring mig i livet. Så nu ska jag kunna planera mer med måltiderna och träningen. Det betyder så mycket för mignär ni pratar med mig där ute om min utveckling. För man ser inte alltid det själv. Fortsätt ni! Det peppar mig!! Tack underbara ni!

 
Kramar Malin

Malin: Nu kastar jag vågen

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Nu kastar jag vågen åt **@*@@ ja, någonstans långt bort. Den ska jag inte ha hemma mer. Jävla våg om jag får säga så!

Idag onsdag, när vi träffade beda för gemensam gruppträning så sa hon det att de kan inte stämma att jag har gått upp 5 kilo under min semestervecka. Så innan vi började träna så gick vi upp till vågen. 85,4 kilo. HA! Jag har inte alls gått upp i vikt. Vilken jäkla lättnad!! Jag vägde 0.4 kilo mindre än semestern till och med. Jag hade otroligt nog minskat 1,7 kilo i ren fett under semestern! Asså wow! Trots att jag åt lite godis och unnade mig annat gott de sista två dagarna. Dock hade jag samlat på mig 1 kilo vätska. Men det kommer väl att försvinna. Så summa summarum… så har jag egentligen blivit mindre under min semester !! Så alla ni som läste mitt förra inlägg. GLÖM den. För det ska jag göra nu! 😀 nu är jag så laddad och fylld med positiv energi! Nu jäklar ska jag köra hårt!! För snart är det dags att väga sig igen!

 

Tack än en gång gänget för en fantastisk semestervecka!!

Malin 24 mars

 

/Malin

Malin: Det är en besviken Malin som bloggar idag

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Då var man hemma från Vemdalen. Just nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har gått upp i vikt. punkt. Så fruktansvärt! Den där buffén jag skulle unna mig.. vi hade sett fel dag så det fick bli Ala carte. Jag valde de nyttigare alternativen och unnade mig ett glas vin när jag kom tillbaka till stugan. I nästan en hel vecka hade jag bara suttit och kollat på när de andra åt och drack precis vad de ville. Jag var så sugen. Jag har ju gjort ett jättebra resultat hittills. Så när fredagen kom och vi skulle på afterski så unnade jag mig vin och kaffe Karlsson. Till det så blev det några nötter… alkoholen triggade igång mitt sötsug något så enormt. På vägen tillbaka till stugan så gick jag förbi ica. Köpte en liten påse med smågodis och en glass. Det här dansade i min mun. Det var så himla gott! Sen tröttnade man fort på godiset för att jag tyckte att det var för sött. Jag mådde så dåligt över att jag hade unnat mig detta. Man kände i både kropp och knopp hur detta påverkade mig. Jag fick riktigt ont i magen och en sockerkick deluxe. Samvetet sved mest.

 

När lördagen kom och vi hade en resa hem på 8 timmar så ville man ju ha nått att fördriva tiden med i bilen. En chokladkaka och lite naturgodis. Inte sånt nyttigt naturgodis utan alla sorter med yoghurt och choklad. Ja något vill man ju alltid ha i en lång bilresa. Men så pluffsig min mage hade blivit på bara dessa två dagar med extra gottigheter. Jag hade ju ändå ätit min nyttiga frukost, mellanmål och lunch. Så jag tänkte att så farligt kan de väl inte vara när jag har åkt skidor i en hel vecka att äta lite gött. vi stannade till i mora och åt thaibuffe. Vårrullar. Fattar alla hur gött det är? Jag åt mängder. Jag var så himla mätt efter buffén så jag slocknade gott i bilen sen.

 

När ja kom hem så putade magen ut lika mycket som den gjorde för 10 kilo sedan. På söndag när jag vaknade så var ja tvungen att ställa mig på vågen…. Det här är så hemskt så vet inte om jag ens ska skriva ut det. Men jag gör det så alla får se att kroppen är så lättpåverkad. 90 kilo. Jag har alltså gått upp 5 kilo på en vecka i Vemdalen?!!! Jag mådde så ruskigt dåligt. Hur kunde jag göra detta mot mig själv? Jag tänkte tillbaka på veckan… jag hade saltat maten vilket jag inte brukade göra. Druckit dåligt med vätska. För de godiset jag åt. Visst de va en del. Men de kan jag ju inte ha gått upp 5 kilo på?! Det måste vara vätska också? Så besviken jag var på mig själv.. efter en dag hemma så stod vågen sedan på 88….

 

Nu kämpar jag på med samma glöd som jag hade dag ett. För när jag ska väga mig i nästa vecka så ska jag ju ha gått ner i vikt… men jag måste börja med kilona jag har lagt på mig under semestern…

Malin 22 mars

 

 

Semestern var underbar.. men det är en besviken Malin som bloggar idag… kämpa kämpa!!!

Malin: Frestelser under semestern

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Vid förra invägningen så blev det bra resultat. Igen! -2,1 kilo och 2 cm på varje lår, midja och stuss. Väldigt nöjd med dom siffrorna på bara tio dagar! Hur kan det fortsätta gå så bra på så kort tid? Alla vet ju att att det stannar av efter tag.. men så länge jag levererar så bra resultat så håller jag motivationen på topp!

 

Tidigt i lördags morse så åkte jag och några vänner upp till Vemdalen. Det var dags för semester och jag hade länge tänkt på hur jag skulle göra med mat och hantera semesterns frestelser. Vi alla ville äta bra och nyttig mat så vi hade gjort en massa matlådor att ta med så att det fanns tillgängligt vid hungriga stunder. Något jag inte hade räknat med är att det tar en extra massa energi att vara ute hela dagarna. Det jag brukar äta räckte inte längre. Jag var så himla hungrig trots att jag hade ätit med jämna mellanrum precis som jag brukar göra. Till min frukost fick jag börja ta till mig en extra knäckemcka. Till mellanmålet ett extra ägg. Till lunchen några nötter. Åt jag nötter hemma så skulle jag äta mellan 10-15 stycken. Här har det nog blivit 30-40 stycken. Vilken ångest jag har haft när jag har ätit så mycket extra kalorier. Under varje semester i mitt liv så har jag gått upp i vikt. Det ville jag absolut inte göra nu. Jag tänkte hela tiden att de va bättre att äta extra mycket av all mat istället för att känna begär efter energikickar igenom att äta godis och fika. När det har varit afterski så har jag hoppat den goda ölen eller drinken jag i normala fall skulle ha tagit. Fick unna mig en kopp kaffe eller två med röd mjölk i istället. Kaffe med rödmjölk är himmelskt! Brukar använda mandelmjölk annars. Det är skönt med semester. Men inte när det kommer till mat och dryck. Det är så mycket enklare hemma i vardagen! Men ikväll har vi bokat bord och ska äta skaldjurs- och grill buffé. Jag ska unna mig en kaffe Karlsson och lite vin. Äta en massa kött å skaldjur! Mer på tallriken ikväll än vad det har varit på flera veckor! För man ska väl äta för hela pengen på en buffé ? Haha! Återkommer om hur det har gått med alla frestelser under semestern… ha de gott alla.

MA 1 MA 2

 

 

Kram kram Malin

Malin: Börjar känna lite press nu…

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Här sitter jag och bloggar med en blåbärstå. Tappade ett porslinslock på min lilltå och den fick sig en spricka. Ont gör det, om någon undrar ! Haha

 

Med min onda tå så har jag haft lite problem med att komma upp till mina 10 tusen steg varje dag och att springa har jag fått glömma. Suttit i soffan med fryst broccoli på foten och undrat hur jag ska ta mig tillväga nu när jag inte kan röra på mig lika mycket. Om jag inte rör på mig lika mycket så måste jag äta mindre än vad jag gör nu för att fortsätta minska i vikt. Det känns härligt ändå att man har blivit så pass medveten om att man måste ha lite koll på hur mycket man får i sig under en hel dag samt vad man gör av med. Det betyder ju att jag har lärt mig nått! Googlade runt på motion och bruten/spricka i tån och fick fram att många kunde cykla under deras tid dom hade ont. Så det testade jag! gick kanon bra!

C7A31FA4-03E4-4693-8343-366C9EB29FA3

 

Efter ett par dagar när det kändes stabilare att gå så tänkte jag ge mig ut för en löprunda men det gjorde ont att bara stoppa i foten i löparskorna. får vänta ett tag till… :/ Men cykla kan jag ju… tar med min lunchlåda och drar till kompisen i Tibro :’) Att cykla på stora vägen till Tibro och möta en saltbil var en ny upplevelse. Undvik det, om ni kan! Det var motvind nästa hela biten till Tibro så när jag kan kom fram så var jag ganska frusen och hungrig. åt min mat och värme mig med en kopp kaffe. Jag var inte helt slut i kroppen, så istället för att be någon hämta mig eller låna bilen tillbaka till Hjo så utmanade jag mig själv och cyklade även hem. Galet! Fick låna lite extra kläder så att jag inte skulle frysa ihjäl under resan. Men jag kom fram! Backen från fartkameran vid Hjordnära uppåt mot Hjo var en nära döden upplevelse. Jag var så trött i benen så dom skakade. Det var en fröjd när man bara hade nerför hela vägen hem sen! Det blev ca 4 mil cykel den dagen. Så himla nöjd! 1100 kalorier brände jag. Kändes så UNDERBART skönt! Jag tog en ruta mörk choklad till kaffet sen med mycket gott samvete. Mums!

70CE5B48-710A-48B0-B503-968D979C51D8

 

Att äta lunch ute känns fortfarande ganska komplicerat. Men det är en vanesak… Jag var på IKEA häromdagen och behövde äta lunch. Man kunde kombinera sin sallad lite som man ville med deras färdiga småportioner. Dessa tre tog jag, två med kyckling och en med räkor. Själva grundsalladen hoppade jag över då det var couscous och massa bönor i den. Inget fel på det så, men kalorierna plockar ju på sig… Slänger med en bild på lunchen. Så vet ni att ni kan äta nyttigt och gott på IKEA iallafall. Det är mitt lunchtips !

578D3B21-03C0-4EB7-9B65-ACDC97166115 

 

Börjar känna lite press nu… ska väga mig 5 dagar tidigare än vad jag gjort de andra gångerna då jag ska åka till Vemdalen en vecka på semester. F-E-M dagar mindre på mig att gå ner i vikt. Resultat vill man visa! kämpa kämpa Malin!

 

Ha de gott alla!! kramen

Malin: Byxorna har blivit för stora

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

En månad har gått. Vilka resultat! Titta på den här lappen. Vid de tre tillfällena jag har träffat Beda så har vi vägt och mätt mig. Det som har imponerat mig mest är det att av de 6,4 kilo jag har gått ner, så är 6,2 kilo av dom i ren fett. Jag har alltså inte förlorat en massa vätska eller muskler. Jag har tappat det som är viktigt för mig att tappa. jag har minskat 3,5 centimeter på varje lår. Jag tog ett måttband och la till de där centimetrarna, vilken skillnad! 😀 De flesta av mina byxor är lite för stora och det är en sån skön känsla att se och känna det eftersom det brukar vara att kläderna blir för små med tiden. Börjar bli dags att lägga de lite större plaggen i en påse och gömma undan.

 Mätvärden

 

Slänger med en bild på min tonfisksallad. Fantastiskt gott! Inte alls jobbigt att äta nyttig och bra mat ?Mat har varit en sak jag har belönat och tröstat mig med tidigare. Nu har jag fått tänka ut något annat att belöna mig med. För varje kilo jag går ner så ska jag köpa mig ett presentkort för 250 kr på Stila i Hjo. Eftersom jag alltid har varit lite rund så har inte intresset för kläder funnits. För ingenting har passat mig. Men nu när jag håller på att gå ner i vikt så ska jag unna mig fina kläder sen 😀 Så nu har jag presentkort på 1500kr efter de första 4 veckorna. Jag är 25 år i år. Nu är det dags att satsa lite på mig själv! För det är jag värd!

 Tonfisk

Presentkort

 

Hur går det med min löpning då? Jo, lite segare än vad jag trodde. Jag vill så gärna kunna och orka spinga en mil. Men en mil är väldigt långt. Jag kan springa 5 kilometer med ganska bra tempo men tanken att springa lika långt till tar emot. Jag får sakta öka kilometrarna. Ser ni mig där ute när jag springer så pusha mig! För är det något jag behöver hjälp med så är det just löpningen. Men som smarta Beda säger, ju lättare du blir, desto enklare blir det.

 Löprunda

 

Måste passa på att tacka alla er där ute som hejjar på mig. Det är så roligt att ni är intresserade av min resa. Ett extra tack till min fina kille, Marcus Perströmer, som underlättar så mycket för mig i min vardag så att jag kan fokusera så mycket på min kost, träning och sömn. Marcus, du är bäst!

 

/Malin

Malin: Heja matlådor!

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Det har börjat att klarna upp lite för mig hur jag har hamnat i kroppen som jag är idag. För nu har jag hamnat i situationer där jag i normala fall brukar ta mig något att äta, men har nu istället brutit mönstret. Jag har alltid varit den som äter när man är glad, kanske för att fira något likaså om jag är ledsen/nedstämd, då vill jag trösta mig med något gott att äta.

 

Den där jackan jag ville ha men var lite för dyr, fann jag sen på rea.. whoho, det firar vi med en cinellebulle från ica, kanske en chokladbit också. Skit, repade fälgarna på nya bilen. Tröstar mig med en påse gott och blandat. Nu har jag jobbat så jäkla mycket det sista, nu är jag värd en stor påse godis. Jag är så trött för att jag har jobbat så mycket, tycker synd om mig själv och köper en bakelse. Ja i stora drag är jag sån här. Har alltid hittat eller skapat anledningar till att äta.

 

 

Den sista veckan så har jag stressat en del. Det har varit mycket på jobbet och mycket på hemmaplan. Det betyder inte att det är dåliga saker som händer. För många goda saker på en å samma gång kan också vara stressigt. När min stress har smygit sig på i veckan så har jag känt ett behov att äta något. Nu när jag äter regelbundet ungefär var tredje timma så reagerade jag på det att jag är ju inte hungrig, så varför vill jag stoppa något i min mun? Det fick mig att tänka efter. Vad ska jag nu göra för att lugna ner mig eller hantera en lite stressigare vardag? På tisdag så ska jag träffa våran coach, Pernilla. Hon har nog mycket klokt att säga till mig om detta. Känner att jag behöver hjälp !

 

I tisdags träffade jag Beda och vi vägde samt mätte mig. Det var spännande. Jag har gått ner 4 kilo, blivit 4 cm mindre i midjan och minskat två cm på varje lår. Jag är nöjd med mitt resultat efter de två första veckorna.

 

Malin bild

Det här med att förbereda och planera mat går jättebra! Det är ingen komplicerad mat man äter som tur är. Gott och enkelt. Jag har lite olika arbetstider och i det sista så har jag jobbat dygn. Då har jag fått ta med mig mat så att jag klarar mig i ett dygn. Visar mitt proffsiga förberedande med maten till er! 😉 Heja matlådor!!

Vi hörs snart igen!

 

Kramar Malin

Malin: Med så mycket bra energi så är man gladare

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

” If you still look cute at the end of your workout you didn´t train hard enough”

 Den här texten finns på en av tapeterna på STC. Den motiverar mig väldigt mycket! När jag kommer hem från träningen och det har gått en stund så är jag fortfarande röd i ansiktet som på bilden. Då känner jag verkligen att jag har gjort en bra insats på dagens träning. UNDERBART!


Efter att ha tränat 4 gånger i veckan nu i snart två veckor så känner jag att jag kan öka mitt tempo lite när jag springer och att jag har blivit lite starkare i bålen och det medför att jag kan utföra mina övningar på ett mer korrekt sätt så att det inte skadar kroppen. När jag gjorde ”plankan” under första veckan så hade jag knäna i golvet istället för fötterna då det blir lättare, men nu kan jag göra ”plankan” med fötterna i golvet. Jag kan inte göra det lika länge som de andra men jag är nöjd för då har jag märkt ett resultat.

 image1

 

Kosten då? Nu kan jag säga INGA PROBLEM. Dag 2-4 hade jag ständig huvudvärk och var trött. Sen så fick jag så mycket energi i kroppen så att jag inte längre kanske behövde ta den där powernapen i soffan eller avstå från att göra saker just för att jag är trött. Jag har nu mer energi i kroppen och då orkar jag också träna mer och träningen ger också energi. När man får såhär mycket bra energi så är man också gladare. Verkligen en positiv cirkel! 🙂

 

Jag har inte ställt mig på vågen än. jag har inte vågat det. Men det känns att jag har blivit lite mindre. Det är pirrigt bara att tänka på det. Nu på tisdag så ska jag träffa Beda på STC så ska vi gå igenom och eventuellt göra ändringar i kost- och träningsschemat. Kanske ska ta å passa på att väga mig då? då har jag vart igång i 14 dagar. Vad tycker ni? är ni lika nyfikna som jag? 😀 En annan förändring man har märkt den här korta perioden är att det måste kosta en del att fika och småhandla godis. Jag har lite mer pengar i plånboken än vad jag kanske brukar ha efter 2 veckor in i en ny månad. WIN-WIN 🙂 !!

 

Längtar till torsdag, då blir det spinning med gänget! 😀

Kl 18:15 på STC i SLA-huset. boka du med! så ses vi!

 

Kramar Malin

Malin: Nu ska jag bryta en dålig vana!

Nyårslöftet 2017 Malin Andersson

Nu har den andra dagen av ”Nyårslöftet 2017” passerat. En del har frågat mig om vilken typ av hjälp jag har fått till den här starten. När jag blev uttagen till detta, fick jag i uppgift att skriva ner mina träningsvanor idag, föra kostdagbok i två dagar och svara på några frågor om min psykiska hälsa.

 

I tisdags träffade jag Beda Johansson, platschef på STC i Skövde. Hon hade gjort ett kost- och träningsschema som passade just mig. Nu förstod jag hur bra hjälp jag skulle få. Jag var så otroligt glad! Tillsammans gick vi igenom kostschemat så att jag förstod upplägget. För er som undrar, jag ska inte äta någon specifik diet. Jag ska äta kalorisnålt. När jag har ätit efter det här schemat i två veckor, ska vi se över vad som har hänt med kroppen och eventuellt ändra kostschemat lite.

 

Beda visste att jag hade problem med ryggen och att mitt största mål var att kunna springa 1 mil. Träningen är därför anpassad efter just mig. Jag ska göra bra ryggövningar för att stärka musklerna, träna kondition för viktminskningen och styrketräning anpassad för löpning. Alltså, hur bra är inte det här? Här får jag experthjälp med mycket kunskap och bra verktyg. Nu är det bara för mig att göra det. Jag är SÅ taggad!

16443619_10212121004366347_2022909990_n

I onsdags hade jag möte med vår coach Pernilla Stoor på STC. Nu hade jag klart för mig hur jag ska gå tillväga med kost och träning, men det är lika viktigt med återhämtning och hur mina tankar går kring allt det här. Jag har hamnat där jag är idag på grund av en riktigt dålig vana, men jag är åtminstone medveten om det. Pernilla sa så självklara saker, men som man ändå själv inte alltid tänker på. Jag ska bryta mönstret och agera nytt, annars kan jag ju aldrig bli av med min dåliga vana! Hon förklarade att ”du är programmerad så” så det är bara att bestämma sig för ett nytt program och installera det.

 

”Samma beteende, ger samma resultat. Nytt beteende, ger nya resultat!”

Den här texten ska jag sätta upp i badrummet och i min bil så att jag kan bli påmind om detta, för nu ska jag bryta en dålig vana!

Under de här två mötena har vi diskuterat alla tårtbitar i den så kallade helhetshälsa-cirkeln. Alla delar är lika viktiga!

 

Vi ses snart igen! Kramar Malin.


Bloggat på sla.se.
Desktop