Nyårslöftet
Etikett. Mikael Hagström

Mikael: Jag ska inte gå ner mer i vikt i alla fall

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

Sitter på min kammare och jämför vågsedlarna man fått av Beda vid hennes coachning/kontroll. Start på 94,3 kg och nu senast nere på 86,7 kg. Vart har dem kilona tagit vägen? Och ännu underligare, hur kom de dit från början?

 

Vad har du för mål till avslutningen? frågar Beda.

Ja vad… Jag ska inte gå ner mer i vikt i alla fall, möjligen lite mer muskler på armarna, känner att jag tappat lite där.

Bara fett sa Beda och då är det väl så. Börja träna armar då , kör inte slut på dem bara, body pump är bra.

Jobbar på det nu, avslutningen är ju snart här. Men ser ju inte avslutningen som ett avslut, utan mer som ett delmål i ”mitt nya liv”. För man mår så mycket bättre när man lever sundare och tränar, även om man efter en del träningspass känner sig lika fräsch som ett begagnat julklappspapper.

Och träna tillsammans är roligt, springer numera en gång i veckan tillsammans med dottern, och jag tror inte att hon får hålla igen alltför mycket.

MH 18 april

 

 

/Mikael Hagström

Mikael: Gammal är äldst

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

Alla samlade utom Malin och Beda.

Hmm..var är Malin? sa Annika.

Som den ålderman man är ,så vill man ju vara lite duktig.

-Ja ; du vet ju hur ungdomar är , lite svårt att hålla tider hehe sa jag.

Lätt att generalisera liksom .

In kommer Beda och Malin. Beda ger mig värsta rektorsögat och säger:

Du hade bokat en tid och skulle varit här 18:00 , MIKAEL! , som tur var tog Malin din PT-tid.

– Vad i …här gör man sig lustig och faller på eget grepp ,att man aldrig kan hålla mun. Förlåt Malin ?

 

 

Gruppcoaching började med andningsövning.

-Andas med magen sa Pernilla 7 sek in 7 sek ut . Öka med 1 sek upp till 10.

Slutna ögon och koncentration krävdes.

Hur nöjda vi var med NL hittills? En betygssättning 1-10 av de fyra ”tårtbitarna”, det märktes att det var en stor skillnad av betyget nu ,än när NL började.

MH 5 april

 

 

I och med min ”ungdomliga förmåga” att kunna passa tider , så hade jag fått Malins tid dagen efter hos Beda . Vägning: Nu var jag lite orolig att viktnedgången skulle fortsätta nedåt. Men så var icke fallet , låg kvar på samma värde som förra gången.

-Bra sa Beda , och det var det jag ville höra ?

 

Tack för ordet

 

Mikael Hagström

Mikael: Jag har klarat viktmålet!

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

Då var man där igen, individuellt träning/kost med Beda.  Halvägs nu i Nyårslöftet, vet redan innan att jag ”fuskat” lite då och då. Lite avsteg för att: man bjuds, inte läge att tacka nej samt att man vart sugen på nåt?.

 

Förra vägningen låg jag 1,3 kg från mitt viktmål, kände att det ska jag ju fixa på återstående 6 veckor om jag lägger manken till. ”Ställ dig på vågen” beordrar Beda mig, jag lommar fram och upp på den. ”Japp! Du har klarat viktmålet , grattis! ”Men…jaha ,vad ska jag göra nu då? Fortsätt träna, gärna mer blev svaret. Lägg in ett mål om dan med t ex potatis (va! hörde jag rätt), ät mer – det går åt energi när man tränar.

Mikael 17 mars 1 Mikael 17 mars 2

 

Gött mos, får se om det går att vända nu , bara så där? Nu har man ju fixat o trixat med maten i en och en halv månad . Blomkål på längden och tvären, morötter högt och lågt. Har gått för j-a bra, har tappat sugen på söta och ”flötiga” maträtter. Tycker t om att grönsaker är gott.

 

Nu efter halva tiden i Nyårslöftet hade hela NL-gruppen tillsammans tappat 29,1 kg i vikt, varav 26 kg var rent fett – inte dåligt ?

 

Tack för ordet

Mikael Hagström

Mikael: Min gubbslöa hjärna gick igång

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

Min mentala coach Pernilla fick verkligen igång min gubbslöa hjärna idag. Vad är mina behov just nu? Vad vill jag med min träning, jobbet, livet i allmänhet?

Fann att jag kör på i 180 utan att tänka på varför, det bara är så. Det går väl bra så länge pulkabacken är slät och fin,men rätt som det är kommer det där guppet. Tillsammans provade vi Pernillas”framgångskort”. Fick mig väl en tankeväckare som jag ska ta tag i innan jag träffar min livscoach nästa gång. Tack Pernilla.

MH 1 MH 2

 

 

Tack för ordet

Mikael Hagström

Mikael: Synd på bra träning!

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

Vet inte varför jag får känslan av att gå till rektorn när jag ska till Beda för vägning/mätning. Hon är ju världens snällaste. Det är väl för att man ställer höga krav på sig själv just nu.

 

Jag började veckan med att ge mig på ett pass ”Rörlighet 25min”, kände att det passade en gammal get som mig perfekt. Direkt därefter ”Step/styrka 25min”. Bra kombo där, hurtigt pass och ensam kille (inte för att det gör mig något). Men koordination är ju inte min starkaste sida. Armar och ben samtidigt gör att det mest liknar ett havererat vindkraftverk.

 

Pratstund med Pernilla på onsdagen. No problems – vi harvar på som förut. Bra peppad, ut och kör 45 min crosstrainer i väntan på NL-gänget för träning med Beda. Gött-känner att man har bättre ork än förra gången.

 

Torsdag: ”Spinning 45 min”med Pernilla.

 

Fredag: ”Bodypump 45 min”. Kände mig oerhört redig, skött mat exemplariskt, tränat bra. Allt är toppen och helgen kommer och med den min 50-åriga födelsedag. Pernilla varnade mig för att man tål kanske inte så mycket, när man både varit ifrån festande en lite längre tid samt ”renat” kroppen med nyttigare mat. Men… det är ju som bekant svårt att lära gamla hundar sitta och”sånt gäller inte mig”. Nu vet jag bättre, därför lämnar jag nu min födelsedag ”off the record”?.

 

Måndagen efter min syndarhelg: gruppcoaching och gruppträning med Beda och Pernilla. Satte oss och pratade hur vi kände nu, efter en månad i NL. Intressant att höra hur de andra reflekterat projektet. Därefter hade Pernilla fått för sig att vi skulle pröva på ett box-pass. Personligen fick jag sparra mot Mattias ”Rocky” Eriksson. Han är starker den pöjken (se bild).

Mikael 3 mars

 

Nu ska jag in till STC, ta mössan i hand, knacka på”rektorsexpeditionen”och träffa Beda. Resultatet av den träffen redovisas nästa blogg.

 

Tack för ordet

 

/Mikael Hagström

Mikael: Spinningen!

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

Träffade Beda för mätning/vägning. Hade känt mig förkyld under första NL-veckan,så jag hade inte vågat mig på någon mer ansträngande träning. Mest sysslat med att sköta måltiderna,koka blomkål och gå promenader. Väntade mig att se besvikelse i Bedas ansikte och att det inte hänt så mycket. Men icke,över förväntan hade 3 kg försvunnit och en dansk tum runt midjan. Helt otroligt,och det på i stort sett ”bara”kosten och stegmålet. Och det har varit bra resultat för alla i NL-gruppen. Det är med glädje man kan konstatera att vårt lilla gäng har blivit ännu mindre.

 

Jag hade fått för mig att spinning var lika med mjölksyrefyllda lår,krampande vader och slutkörda lungor. Men så blev det inte riktigt på vårt första spinningpass. Det tack vare Pernillas oerhört smittsamma energi och medryckande musik man tycker om. Helt otroligt av denna lilla Pernilla Stoor, att trampa på med en puls bortåt 170 och ändå låta lika avslappnat i rösten. Som om hon låg i TV-soffan och ropa ut i köket. Medan en annan (läs:jag) inte kan svara i telefon under en promenad, utan att låta som om man precis kom upp från sitt första pärldyk. Cyklingen kändes som en bra form att bygga upp konditionen. Så spinning är ett pass jag ska gå på regelbundet hädanefter.

FöreEfter

Före/efter bild från spinningen-alltid lika glada?

Tack för ordet

/Mikael

Mikael: Gänget och jag!

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

Skönt gäng man hamnat i. Hade inte träffat Annika,Mattias eller Malin sen introduktionen, vi hade massor att prata om. Mycket om hur veckan varit, både i och utanför gymet. Jag såg att det fanns både paralleller och olikheter i våra program. Mest prat om kost och kostvanor förstås, det tar nog några veckor innan man kommer i fas med den delen.

 

Vi satt och väntade på vår första gemensamma träning med småprat och skratt. Skrattet byttes snart ut mot stön och stånk när Beda körde igång sitt program. Jobbigt? Jotack. Kroppen kändes lika rörlig som en gammal vajergrävare som stått och rostat i skogen sen 60 talet. Men det kanske blir så när man tillhör non-streching generation. Annars ett roligt pass med bra variation, lagom till oss lite ringrostiga.

1D8b6771-3B9ACA00-1-55D16b462D834909A0b9D8CD9224Bb0b

Nu får vi streta på var och en på eget håll en vecka. En anekdot från veckan: Var hos tandläkaren, inga problem där. Men när jag hostat upp mina surt förvärvade pengar sa tandsköterskan: -Ja du Mikael då får vi se hur du ser ut nästa gång du kommer!! Hmm..ja du H, det undrar faktiskt jag med. Lite mindre pondusmage, annars inga större förändringar hoppas jag. Det är ju trots allt insidan som det är mest fokus på.

 

Tack för ordet

 

/Mikael

Mikael: Den där maten…

Nyårslöftet 2017 Mikael Hagström

När Nyårslöftet dök upp tog (och fick) jag chansen att bryta gamla vanor. Jag jobbar och stortrivs som lastbilschaufför. Men det kan vara ett lite speciellt yrke med mycket stillasittande,udda arbetstider,raster som styrs av färdskrivaren. Matsäcken är ofta på 4 skogaholmare, panikgjord matlåda med pulvermos och snabbstekt falukorv a´la black and white.

 

Middag på kvällen blir det med lite tur. Inte så hållbart i längden kanske när man är runt 50.

 

Jag fick en tid med Beda på STC och vi satt och pratade om just kosten. Vi kom överens om att jag skulle bryta mitt gamla vanemönster. Grundreceptet är att äta regelbundet, lagom portioner samt planera bättre. Jag har hunnit prova några dagar nu och det känns bra, jag käkar när jag ska och inte när man är vrålhungrig. Var det så svårt att förstå? Ja, tydligen ?

 

Jag ser fram mot den gemensamma träningen med de andra Nyårslöftesdeltagarna i veckan, men bävar för spinningen veckan därpå. Det ska bli kul det här!

 

Tack för ordet.

 

/Mikael Hagström


Bloggat på sla.se.
Desktop