Din Ekonomi
En till Bloggar för SLA webbplats

#metoo – Var står Du själv eller företaget som Du handlar av?

I ett samhälle betyder både individers och företags olika varumärken allt mer. Att känna tillit, samhörighet och dela andra individers eller varumärkens värderingar är essentiellt. Många gånger är ”glorian” runt en gemensam värdegrund eller ett varumärke mer betydelsefullt och värdefullt att dela än själva produkten som produceras. Att bygga sitt eget eller ett företags CSR (Corporate Social Responsibility) och varumärke är ett långsiktigt arbete, att rasera det kan gå på några ”klick”. Man kan tänka sig att de kränkningar och trakasserier av sexuell karaktär som nu, mycket välgörande, kommer upp så tydligt i ljuset dessvärre ändå bara är toppen av ett isberg. Det är både ledsamt, allvarligt och helt obegripligt att beteenden som kommer fram under #metoo existerar! Grundsynen för oss människor som samexisterar i ett värdigt samhälle tillsammans med de företag som bygger vår välfärd måste alltid vara att behandla omgivningen med respekt utan kräkningar och sexuella trakasserier.

Vill vi skapa en bättre morgondag måste jag/du/vi börja med oss själva. Vi uppmanar dig att verkligen lyfta upp till dialog och diskutera de samhällsstrukturer som existerar runt sexuella trakasserier och kränkningar. Prata med din granne, din familj, dina barn, din kollega, din kompis…utmana företagen som du köper dina produkter ifrån…ställ krav på både dig själv och din omgivning hur vi egentligen skall ha det!

Så nästa gång du stöter på ett beteende eller jargong som inte är ok, tag ditt ansvar – börja med ditt eget varumärke och säg ifrån! Visa civilkurage och sätt ner foten om vad du tycker så stöttar vi alla de modiga individer som nu agerar under #metoo. För ett bättre Skaraborg, för ett bättre Sverige och för en bättre värld!


Bloggat på sla.se.
Desktop